El Parc Nacional d'Aigüestortes instal·la noves passeres adaptades a persones amb mobilitat reduïda

El 2018 va concedir 237 autoritzacions d'accés a zones restringides a vehicles de visitants amb diversitat funcional


El Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici ha acabat dues actuacions de millora de l'accessibilitat al parc. Concretament, s'ha col·locat dos nous trams de passeres de fusta per a facilitar la mobilitat en dos dels camins més concorreguts al parc.

D'una banda, a la ruta de l'isard, que connecta l'estany de Sant Maurici amb l'aparcament d'Espot, s’ha instal·lat un tram de 18 metres de passarel·les, en el camí que transcorre de forma adjacent al riu Escrita i complementa la situada a l’aparcament d’accés, de 450 metres de longitud, que permet a les persones amb mobilitat reduïda conèixer alguns dels indrets més representatius d’aquest parc.

La segona recorre 15 metres de longitud entre l'estany de Sant Maurici i la cascada de Ratera, una ruta que permet contemplar una de les vistes més desitjades, el perfil de la muntanya dels Encantats reflectit sobre les aigües de l'Estany de Sant Maurici.

Així mateix, el 2018 es van concedir 237 autoritzacions d'accés a zones restringides a vehicles de visitants amb mobilitat reduïda, amb la targeta blava, i el 2017, un total de 215. La primera passarel·la complementa la situada a l'aparcament d'accés, de 450 metres de longitud, que permet a les persones amb mobilitat reduïda conèixer alguns dels indrets més representatius d'aquest parc.

Les actuacions s'han completat amb la instal·lació d'uns esglaons de fusta en l'accés a la passarel·la de l'aparcament, per a evitar l'erosió en el camí a conseqüència del fort pendent i el pas continu de persones.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article