L'Ajuntament de Barcelona proposa els espais de la presó Model com a ubicació provisional de l'escola Entença

Actualment el centre funciona en mòduls prefabricats al recinte de l'Escola Industrial


L'Ajuntament de Barcelona ha proposat al Consorci ubicar l'Escola Entença, actualment en mòduls prefabricats a l'Escola Industrial, al recinte de l'antiga presó Model, a la cantonada dels carrers d'Entença i Provença, segons ha avançat el diari Ara.

El Consorci n'està estudiant la viabilitat. En aquesta ubicació, que seria també provisional, a partir del curs vinent i per com a mínim quatre anys fins que el centre pugui instal·lar-se en una ubicació definitiva, l'escola soluciona el problema d'espai que té actualment. Les famílies però, tot i reconèixer la millora per tenir un “espai digne” reconeixen que no estaran “tranquil·les” fins que no sàpiguen el lloc definitiu.

Segons la portaveu de les famílies, Constanza Saavedra, la nova ubicació provisional, una cantonada per sota de l'escola Xirinacs, també en barracons al recinte de la Model, permetrà “créixer” l'escola, però encara faltaran metres per tenir-hi una escola “sencera”. Calculen que com a mínim s'hi hauran d'estar entre quatre i sis anys, perquè no hi ha propostes per a la ubicació final del centre. Per això demanen decisions “valentes” a l'Ajuntament, tenint en compte que no hi ha solars al barri ni espais que apareguin “per generació espontània”.

Aquesta proposta arriba després que a l'estiu, quan el centre tenia previst traslladar-se als jardins Marcos Redondos, l'Ajuntament tirés enrere la decisió. Tot sembla indicar, segons fonts del Consorci, que el trasllat a la Model és viable.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article