Badalona mostra rebuig al fons d'inversió que ha apujat un 80% el preu del lloguer a un centenar de famílies

El ple de l'Ajuntament de la ciutat ha aprovat per unanimitat reprovar el fons voltor Lazora


El ple de Badalona va aprovar aquest dimarts per unanimitat reprovar el fons d'inversió immobiliari Lazora, que ha augmentat el preu del lloguer un 80% a 100 famílies de la ciutat.

Mentre es votava la moció a dins l'Ajuntament, a fora més de 250 persones s'han concentrat per mostrar el seu rebuig a les pràctiques de Lazora. Amb aquesta moció, els veïns esperen que s'activin les negociacions entre el fons i els veïns afectats per les pujades de lloguer. La concentració ha comptat amb el suport de la Plataforma Sant Roc Som Badalona i el Sindicat de Llogateres de Badalona, així com de col·lectius com els diables, els bastoners o els castellers, que han aprofitat per reclamar al govern municipal que compleixi el pagament de les subvencions.

Un dels afectats pel fons d'inversió Lazora, Àlex Blanco, ha celebrat que l'Ajuntament de Badalona s'hagi compromès a fer de mediador entre els veïns i aquesta firma, i ha explicat que el fons voltor ha intentat aplicar augments “d'entre el 80 i el 90%” als veïns, amb lloguers de fins a 1.800 i 1.900 euros. “No poden dir que mentim. Tenim burofaxos que ho demostren”, ha assegurat.

En aquest sentit, el portaveu del Sindicat de Llogateres, Jaime Palomera, ha explicat que Lazora acumula “milers d'habitatges” arreu de l'Estat, i que, un cop els compra, el primer que fa són pujades de lloguer “sistemàtiques”. Davant d'aquest escenari, Palomera ha recomanat que els veïns s'agrupin per fer front comú davant de l'empresa. “L'Ajuntament ha dit que farà de mitjancer, però la força vindrà de la gent. La negociació col·lectiva és el més efectiu”, ha assegurat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article