Els estudiants acampen indefinidament a plaça d'Universitat de Barcelona contra la “repressió”

Uns 200 joves asseguren que no se'n mouran del carrer fins que no se'ls torni “tot el que els han pres”


Una quarantena de tendes de campanya ocupen des d'aquest dimecres a primera hora la plaça d'Universitat de Barcelona.

Uns dos-cents estudiants han començat una acampada indefinida per reclamar que se'ls torni “tot el que els han pres”. El moviment, que aplega bàsicament estudiants universitaris però que espera el suport d'altres col·lectius juvenils, es defineix com la “generació 14 d'octubre” reclama “responsabilitats” als representants polítics per garantir un “futur digne”. Critiquen els “presos polítics” i la violència policial, i per això, asseguren que no deixaran l'espai de la plaça fins que no s'aturi “la repressió” i se'ls torni “tot el que els han pres”, referits a “drets i llibertats”. Els joves han anat arribant des de les deu del matí amb tendes de campanya i equipats amb sacs, màrfegues, tauletes i menjar per passar les primeres d'una acampada que preveuen indefinida. També portaven material per confeccionar pancartes, pilots per jugar durant les estones mortes i fins i tot alguns s'han atrevit un sofà per no renunciar a les comoditats.

En un manifest, els joves expliquen que són una generació “sense futur” i “de la precarietat”. Critiquen que no tenen accés a l'habitatge, denuncien l'emergència climàtica i consideren que els han robat els drets “socials i laborals més bàsics”. A totes aquestes reivindicacions, hi sumen la sentència del TS, i per això, s'autoanomenen la “generació 14 d'octubre”. Asseguren que no toleraran “100 anys de presó per exercir els seus drets” i que per tant, “paralitzaran” el mon fins aconseguir tot el que demanen.

La seva principal reivindicació és que s'aturi “la repressió” de “forma immediata” i demanen que es depurin les responsabilitats als cossos de la Policia Nacional i Guàrdia Civil i també als Mossos d'Esquadra. També demanen que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, condemni “la repressió” i la “violència policial” i que s'assegui a negociar un referèndum d'autodeterminació que doni “veu” a la ciutadania. Demanen que es garanteixi l'amnistia total contra els “presos i preses polítiques” i que els drets civils i polítics que han estat “vulnerats” i “posats en qüestió per la sentència del procés”.

L'objectiu final dels joves és que se'ls garanteixi un “futur digne” a la generació, amb accés a l'habitatge social, la plena igualtat entre homes i dones, l'adopció de mesures reals per frenar l'emergència climàtica i la garantia dels drets socials.

Els joves han acampat de manera indefinida i s'organitzaran a través d'assemblees obertes. La primera serà a aquest dimecres a les cinc de la tarda.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article