Una plataforma denuncia que la meitat de les escoles de Barcelona superen els nivells de contaminació recomanats

Eixample Respira recull adhesions a una carta que enviarà a Colau per demanar una reducció dràstica del trànsit


La plataforma veïnal Eixample Respira ha denunciat aquest divendres que la meitat de les escoles de Barcelona superen en horari escolar els nivells de contaminació recomanats per la mitjana anual, segones dades dels últims 16 dies.

Tenint en compte l'històric de tot el 2018, el 30% de les escoles estan per sobre d'aquests nivells. En el cas del districte de l'Eixample i durant tot l'any passat, la xifra puja fins al 92%. Eixample Respira ha elaborat un mapa on marca 750 escoles i les classifica en funció dels nivells de contaminació que han de suportar. Conjuntament amb un grup de famílies de diferents centres, ha impulsat una carta que enviaran a l'alcaldessa i als regidors de l'Ajuntament per demanar una reducció dràstica del trànsit a l'entorn de les escoles, entre d'altres mesures.

Després de recordar que els infants són un dels col·lectius més vulnerables a la contaminació, Eixample Respira remarca que l'evidència científica assenyala que una exposició continuada genera problemes respiratoris, cardiovasculars i endarreriment en el desenvolupament cognitiu i neuronal.

Per tot plegat, exigeix a l'Ajuntament que prengui mesures contra la contaminació, com ja fan altres ciutats com París o Londres. A més de la reducció dràstica de trànsit al voltant dels centres escolars, reclamen l'eliminació de les places d'aparcament (incloses motos en vorera) en els accessos als centres, tot incrementant l’espai dedicat als vianants i al verd.

Així mateix, aposten per promocionar el transport públic i la mobilitat activa per anar i tornar de l'escola. També demanen una auditoria individualitzada als centres per abordar amb mesures pal·liatives la problemàtica de la contaminació atmosfèrica, tant en els accessos com a l'interior.

La carta també proposa la renovació cada un o dos anys dels sorrals dels patis per reduir els nivells de contaminació acumulada, airejar les aules quan acabin les classes i utilitzar productes de neteja ecològics.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article