Catalunya tindrà quatre nous Serveis d’Intervenció Especialitzada per a dones que han patit violència masclista

Els espais obriran a principis de l’any vinent a les àrees del Vallès, el Penedès, el Bages i el Barcelonès


El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies posarà en funcionament quatre nous Servies d’Intervenció Especialitzada (SIE) per a dones que han patit violència masclista. Obriran a principis de l’any vinent a les àrees del Vallès, el Penedès, el Bages i el Barcelonès. Així mateix, també està prevista la creació immediata de 50 noves places als serveis residencials a tot Catalunya per atendre dones que han patit o pateixen violència masclista i els seus fills i filles.

Aquest servei gratuït ofereix atenció integral i recursos en el procés de recuperació i reparació a les dones que han patit situació de violència masclista. En aquest sentit, l’equipament té com a objectius principals oferir informació de qualitat sobre els recursos de la xarxa pública i associativa, així com també proporcionar una atenció social i terapèutica especialitzada i continuada i adequar el model d'intervenció social, legal i terapèutic al procés de les dones. 

Actualment  hi ha vuit SIE, situats a Lleida, Girona, el Baix Llobregat, les Terres de l’Ebre, el Maresme, Tarragona, Catalunya Central i  l’Alt Pirineu i Aran. Aquest recurs va atendre durant l’any 2018 un total de 4226 dones i 956 infants.

Els SIE potencien programes específics i integrals de prevenció, assistència i reparació i treballen coordinadament amb els serveis externs, atenent el procés específic de cadascuna de les dones. Per a fer-ho, el SIE compta amb un equip professional multidisciplinar integrat per persones titulades en psicologia, treball social, educació social i dret.

Les dones poden accedir a aquest servei principalment a través de la xarxa d'atenció i recuperació integral per a dones en situació de violència, els serveis de salut d'atenció primària, els serveis socials d'atenció primària i les associacions de dones o per iniciativa de les pròpies dones.

Per altra banda, els serveis residencials van atendre 178 dones i 259 infants entre l’1 de gener i el 31 d’octubre de 2019. Aquest recurs és un servei temporal i gratuït que actua com a substitució de la llar, on les dones troben a través del professionals especialitzats suport personal, psicològic, mèdic, social, jurídic i de lleure, amb la intenció de facilitar la plena integració de les dones que pateixen situacions de violència domèstic en l’àmbit de la parella, així com dels seus fills i filles a càrrec.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article