La CGT denuncia a inspecció de treball a 40 centres de recerca per la situació del personal investigador

El sindicat acusa les direccions de negar la pròrroga d'un quart any de contracte als doctorands que no han acabat la tesi


La CGT ha portat a Inspecció de Treball els 40 centres d'investigació que integren la Fundació de Centres de Recerca de Catalunya (CERCA) per la situació del personal investigador.

Després de mesos de recopilar informació sobre la situació contractual dels doctorands, el sindicat assegura que té evidències que demostren que aquests centres s'estan negant a aplicar la pròrroga d'un quart any de contracte tot i que l'investigador no ha acabat la seva tesi, tal i com estableix el Decret de l'Estatut del Personal Investigador en Formació.

Aquesta denúncia s'afegeix a la realitzada contra les universitats públiques catalanes pel mateix motiu, excepte la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Segons la CGT, l’incompliment de la pròrroga fixada per l’EPIF provoca que en l’actualitat gran part de les tesis doctorals s’acabin amb l’investigador treballant en situació d’atur, un cop completat el tercer any de contracte i sense la pròrroga que estableix la legislació. “Aquesta situació motiva una precarització encara major de la situació ja de per si precària dels i les investigadores més joves del sistema de recerca català. Un personal d’investigació que, d’altra banda, són els responsables de recerques punteres, sovint amb un elevat valor afegit, i que es tradueixen amb una part important de les publicacions de recerca fetes a Catalunya”, lamenta el sindicat en un comunicat.

Entre els 40 centres que integren la Fundació de Centres de Recerca de Catalunya es troben el Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), l’Institut de Recerca de la Sida (IrsiCaixa), l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona), el Centre d’Estudis Demogràfics (CED) o el Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya (CTTC). 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article