Sant Cugat inicia unes marxes exploratòries per detectar els espais que generen inseguretat a les dones

Les opinions de les marxes serviran perquè l'Ajuntament millori els punts problemàtics


Sant Cugat ha iniciat unes marxes exploratòries per conèixer l'opinió de les dones sobre com de segures se senten als carrers i als barris de la ciutat. Les marxes serviran per detectar aquells espais o punts concrets que els generen inseguretat o desconfiança i com es poden millorar.

En total, es faran sis marxes i serviran perquè l'Ajuntament millori tots els problemes que es detectin. “El més important és recollir la percepció de les dones que viuen a Sant Cugat, és molt important fer una tasca de sensibilització”, ha destacat Marta Fonseca, del col·lectiu Punt 6, que dinamitza les marxes. Les opinions d'aquestes trobades s'analitzaran posteriorment i se'n trauran unes conclusions.

Aquest dilluns al vespre, una vintena de dones s'han trobat davant l'estació de tren per iniciar una marxa pel centre en la que han destacat la falta de visibilitat o la poca vigilància en alguns punts.

També han considerat que falta oferta de transport públic en bus per evitar, en alguns casos, fer llargs recorreguts a peu pel centre de la ciutat. Les dinamitzadores de l'activitat han recollit totes les opinions per fer-ne un buidatge i també faran les seves pròpies recomanacions al govern municipal.

En total, durant tot el mes de desembre es faran sis marxes: tres al centre, una a Les Planes, una altra a Mira-sol i una altra a La Floresta. Es preveu que les conclusions es tinguin a punt a finals de gener. Per l'Ajuntament de Sant Cugat aquest és un projecte transversal que agrupa diverses àrees, des d'igualtat, fins a urbanisme o seguretat. El consistori es reserva una partida pressupostària per posar remei a les conclusions de les marxes.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Rafael Barcelona
1.

De pas podeu reclamar que s'instal·lin algun centre de menes per millorar una mica Barcelona capital

  • 0
  • 0

Comenta aquest article