Sant Pau implanta per primer cop a l’Estat un programa d’inducció al part a domicili

Fins ara s’han portat a terme 20 parts induïts a domicili, el 81% d'ells vaginals


L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau ha implantat per primer cop a l’Estat un programa d’inducció al part a domicili per tal d’afavorir els parts vaginals entre les mares que necessiten la inducció al part.

De fet, a Sant Pau s’ha aconseguit que el 81% dels parts induïts siguin vaginals. Segons apunta l’hospital, del total d’embarassos en el nostre entorn, la inducció al part està indicada en un 25% dels casos.

Aquesta dada s’explica perquè cada cop és més freqüent trobar embarassos en dones majors de 40 anys, amb problemes de sobrepès o obesitat, nadons grans, embarassos de més de 41 setmanes o malalties del nadó. En tots aquests supòsits, diu l’Hospital, està indicada la inducció al part.

La inducció mecànica del part consisteix en realitzar una sèrie de procediments no farmacològics per iniciar el treball de part i finalitzar la gestació. Es prescriu en casos en què continuar l’embaràs suposaria un major risc que la seva finalització o en el cas que no s’hagi iniciat un treball de part espontani a la setmana 41 de gestació.

Fins fa poc, els processos d’inducció al part es basaven en l’administració de fàrmacs que obligaven a un control hospitalari del nadó i de la mare, però a Sant Pau es van introduir fa dos anys en la pràctica clínica procediments mecànics d’inducció al part i els resultats mèdics i l’experiència han fet que aquest procediment sigui el de primera elecció, per davant de les opcions farmacològiques, segons destaca el centre.

Inici a casa del procés del part induït

L’experiència de la inducció mecànica al part ha estat “tan positiva” que s’ha aconseguit que el 81% dels parts induïts siguin vaginals, assenyala Sant Pau. També destaca que la inducció mecànica al part “és la forma més segura per donar a llum” i que pràcticament no té efectes secundaris, evitant a més la medicalització del procés del part.

Seguint l’exemple d’altres països, com Regne Unit i Austràlia, Sant Pau ha iniciat el procés d’inducció al part a casa de la mare “amb molt bon resultat”. “A casa s’evita l’estrès que causa l’àmbit hospitalari i les famílies poden participar molt més i millor del procés del part”, apunten.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article