Terrassa crea una targeta d'autobús per viatjar de franc fins a l'hospital de la ciutat

S'anomena T-Hospital, es unipersonal i es pot utilitzar de forma il·limitada


Els veïns i veïnes de Terrassa ja poden viatjar gratis fins l'hospital de la ciutat. Aquest dimarts ha entrat en funcionament la nova T-Hospital, un títol de transport unipersonal que permet utilitzar de forma il·limitada i gratuïta els servei d'autobús urbà per accedir a aquest centre sanitari.

La iniciativa pretén donar resposta a la reivindicació ciutadana que exigia millorar i facilitar l'accés a aquest equipament, a l'hora que vol potenciar l'ús del transport públic. Totes les persones que estiguin empadronades a la capital vallesana poden sol·licitar el nou títol de transport. Fins ara més de 600 ciutadans ja l'han demanat.

Les línies d'autobús que connecten el centre de la ciutat amb l'Hospital de Terrassa registren prop de 500.000 usuaris anuals. La tinenta d'alcalde de Territori i Sostenibilitat de Terrassa, Lluïsa Melgares, ha explicat que la idea de posar en marxa aquest títol de transport va sorgir pel fet que l'Hospital de Terrassa es troba en una “ubicació complicada”. Ha recordat que els ciutadans que hi van en cotxe troben problemes d'aparcament i en cas de voler estacionar el vehicle al pàrquing del centre sanitari han de pagar.

La implantació de la T-Hospital tindrà un cost aproximat per a l'Ajuntament de 130.000 euros anuals. La mesura forma part de les accions que el govern municipal ha promogut per avançar cap un nou model de ciutat per preservar el medi ambient i combatre la crisi climàtica que Melgares ha denominat “revolució verda”.

La T-Hospital no té caducitat i el seu cost és d'1 euro en concepte d'emissió i gestió de la targeta. La poden sol·licitar les persones empadronades a Terrassa que no siguin beneficiàries dels títols de transport T-Blanca o T-16. La demanda es pot fer a través de la pàgina web de TMESA, a l'Oficina de Mobilitat o a l'entrada de l'Hospital de Terrassa.

Per garantir que els viatgers fan un bon ús d'aquest títol, s'ha establert un mecanisme de control que obliga els usuaris a validar-lo dos cops, primer en una màquina específica que hi ha a l'entrada de l'autobús i després quan arriben a l'hospital, en un aparell ubicat a l'accés principal del centre. La utilització fraudulenta de T-Hospital comportarà la seva anul·lació i la inhabilitació de la mateixa durant un període de sis mesos. En aquest cas renovar-la costarà cinc euros.

Bona acollida

La mesura ha tingut molt bona acollida entre els usuaris. Cristina Gómez, una empleada de l'Hospital de Terrassa, valora molt positivament la iniciativa perquè adverteix que “l'hospital es troba molt allunyat del centre de la ciutat”. Amb tot, considera que s'hauria d'ampliar l'horari de l'autobús el cap de setmana perquè els treballadors ”no poden fer-ne ús”.

Per la seva banda, Rosa Campos, explica que es desplaça al centre sanitari “gairebé cada dia” i apunta que aquesta targeta permetrà als veïns i veïnes guanyar en "comoditat". Així mateix reconeix que venir en cotxe fins l'hospital “tenia un cost molt elevat” perquè suposava haver de pagar el pàrquing.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article