El desnonament d’una família amb menors acaba amb càrregues policials i ferits

Entitats en defensa de l'habitatge i l'Ajuntament denuncien la “desproporcionalitat” dels Mossos a dues setmanes de què la família rebés un nou pis


Aquest divendres desenes de persones s’havien concentrat davant la porta d’un edifici de la Travessera de Gràcia per evitar el desnonament de la Lívia, el Juan i el seus fills, un d’ell menor d’edat. La família portava 12 anys vivint a la finca, i van deixar de pagar el lloguer després d’una pujada en la mensualitat de 300 euros.

Tot i la concentració per intentar parar el desnonament, el tercer intent que patia la família, el fort dispositiu policial dels Mossos d’Esquadra ha trencat el cordó dels activistes i la policia ha acabat entrant al pis, trencant les finestres per accedir-hi.

Els manifestants han denunciat la “desproporció” i la “violència” de les càrregues policials, provocant diversos ferits que han estat intervinguts pel SEM. 

En 15 dies, la família tenia adjudicada un habitatge d’urgència proporcionat per l’Ajuntament de Barcelona. L’alcaldessa Ada Colau ha aclarit per xarxes que tant la Generalitat com els jutjats estaven avisats que la família marxaria en pocs dies al pis adjudicat. “És incomprensible i intolerable aquest desplegament policial. Hem trucat a Interior perquè aturi immediatament la intervenció”, ha tuitat Colau.

Així mateix, les entitats en defensa de l’habitatge digne o de drets humans han condemnat la intervenció. “És intolerable que es produeixin càrregues contra una concentració contra el desnonament d’una família amb nens en ple hivern. És molt greu el que està passant”, ha denunciat Irídia, Centre de Defensa de Drets Humans.

El Sindicat de Llogaters i Llogateres també ha criticat durament les càrregues policials, i preguntava directament per xarxes al conseller d’Interior, Miquel Buch: “Cap jutge pot decidir enviar 15 furgonetes de la BRIMO armades fins les dents. El que passi aquí serà també responsabilitat vostra”.

Per altra banda, la dona desnonada, la Lívia, ha parlat davant els activistes després del desnonament, dient que se sent “orgullosa” per haver visibilitzat un problema que pateixen moltes famílies a la ciutat. “No hi ha pitjor lluita que la que no es fa, i aquesta està guanyada per tots nosaltres”, ha assegurat la dona.


 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article