‘Girem full!’: el sector del llibre es conjura per lluitar contra el càncer

Llibreters, autors, editorials i crítics literaris busquen recaptar fons per a la investigació dels projectes d’immunoteràpia de l’Hospital Clínic

El sector del llibre s’ha unit per lluitar contra el càncer. Ho ha fet a través de la campanya solidària ‘Girem full!’, amb la qual llibreters, autors, editorials i crítics literaris busquen recaptar fons per a la investigació dels projectes d’immunoteràpia de l’Hospital Clínic.

“El nostre públic està compromès amb la cultura i la societat, culta i amb ganes d’aprendre i de viure plenament. Podem optimitzar tot això i anar un pas més enllà? Podem utilitzar totes les nostres infraestructures, les grans, les petites, les personals o individuals i totes juntes, deixant de banda els negocis i els beneficis materials, per fer una gran acció social? Sí, definitivament ho podem fer i ho volem fer”, expliquen els promotors a la seva pàgina web.

La immunoteràpia és una de les noves tècniques que els professionals sanitaris estan impulsant per tractar el càncer, perquè és molt menys invasiva que la quimioteràpia. Es basa en l’estimulació de les defenses naturals del cos per tal de combatre la malaltia. Malgrat tot, la inversió pública en la investigació d’aquesta tècnica és encara insuficient i, per això, el sector del llibre ha volgut unir “capacitats” amb l’objectiu d’impulsar econòmicament aquest tractament “pioner” i que arribi plenament a la sanitat pública.

De moment, els impulsors de la campanya tenen previst celebrar, el proper 23 de mar, una acció conjunta entre les llibreries adherides a la iniciativa. L’objectiu és generar visibilitat i incentivar les donacions a partir d’activitats culturals programades simultàniament per tot el territori català.

Les activitats, programades de manera individualitzada o en conjunt, serien de pagament (amb el preu de l’entrada en el cas de les llibreries, que pot ser un preu tancat o taquilla inversa en funció del criteri de cada empresa i amb la venda de punts i bosses de tela als esdeveniments de les biblioteques) i tindrien lloc al local de la llibreria o en altres espais propers, com biblioteques o centres culturals de la zona.

Aquestes activitats es podrien programar amb la complicitat de les editorials, creadors i creadores (escriptura, traducció, il·lustració) i altres actors del sector del llibre. Poden tenir un format tan divers com ponències, presentacions, taules rodones, conta contes, tallers, recitals, concerts, club de lectura, berenars populars, entre altres. Cada llibreria organitzarà una activitat que s’ajusti al seu desig i a les seves possibilitats, i rebrà el suport de l’organització, que anima a la col·laboració en xarxa entre les participants.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article