Els sindicats d’educació critiquen que en l’augment de pressupost del Departament “no va res cap al professorat”

El portaveu d'USTEC-STEs ho qualifica de “menysteniment” i “manca de respecte”


Els sindicats d'educació lamenten que de l'augment de pressupost del Departament pel 2020 “cap al professorat no hi va res” i consideren que és una “manca de sensibilitat i respecte, i menysteniment” cap als treballadors públics. En declaracions als mitjans, el portaveu nacional d'USTEC-STEs, Ramon Font, ha qualificat de “trampa” que el vicepresident Pere Aragonès compari el pressupost del 2020 amb el pressupost del 2017 perquè durant els dos darrers anys la despesa ha crescut fins als 5.300 milions i, per tant, considera que l'augment real és d'uns 300 milions com a màxim. “És molt manipulador fer referència al 2017”, ha dit Font després d'una reunió de la mesa sectorial que ha acabat sense acord.

Els sindicats han sortit de la trobada assegurant que el Departament no s'avé a negociar millores en les condicions laborals dels mestres i professors i per tant, a revertir les retallades imposades des de 2010. Els diferents sindicats portaven com a propostes la recuperació de l'horari lectiu, que xifren en 45 milions d’euros, la conversió dels terços de jornada en mitges jornades, que xifren en 20 milions, o la reducció de l'horari de permanència als centres que consideren que no té cost econòmic.

Font considera que amb una mica de “voluntat política, humanitat o sensibilitat” les mesures es podrien revertir el curs vinent però que en canvi hi ha “menysteniment” per al professorat. Amb aquestes dades, ha dit Font, s'invertirà en educació el 2% del PIB i considera que “es perd una oportunitat” d'acabar amb l'infrafinançament.

Font ha advertit doncs, que les negociacions amb el Departament s'han trencat i demanen al Govern un “compromís de retorn”. Del contrari, els sindicats es comprometen a “mobilitzar” tot el professorat convocant assemblees per poder decidir un calendari de mobilitzacions. No descarten que “culmini” amb una vaga indefinida.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article