Salut Mental Sabadell presenta una plataforma de dones

L'objectiu és forçar l'aplicació de la legislació de salut mental


Salut Mental Sabadell és una associació de familiars de persones amb malaltia mental. El seu objectiu rau en oferir nous recursos a les persones amb malaltia mental i als seus familiars per així millorar la seva qualitat de vida. El conjunt de dones que formen part de l'associació han decidit impulsar, promoure i presentar la Plataforma de Dones per a la Salut Mental, que vol millorar les condicions de tot el col·lectiu, i especialment, de les dones cuidadores.

La plataforma oberta, parteix d'una estructura transversal i la militància està composada per dones actives dins l'àmbit de la salut mental. Convertir la legislació referent a la salut mental en una realitat que afecta a totes les persones, però especialment, a les dones cuidadores, i així, "tancar una pàgina fosca d’inèrcia i resignació en el col·lectiu de salut mental" que es caracteritza per la falta de recursos financers i l'absència de coordinació.

Amb el lema"Donem corda al rellotge de la salut mental", la plataforma es presentarà el diumenge 14 de març a partir de les onze del matí a la plaça Doctor Robert de Sabadell. A través d'una performance, que s'allargarà fins les dues del migdia, hi participaran Pallassos sense Fronteres, la cantaatutora Rosa Zaragoza i un total de deu dones de la plataforma que explicaran el motiu de la creació i els objectius de Dones per la Salut Mental.

Conferència sobre l'aplicació de la legislació en salut mental

El proper dijous 18 de març Salut Mental Sabadell organitza la conferència "Drets no aplicats: Repercussió en les dones cuidadores" a càrrec de Silvia Ventura, que és advocada i magistrada del Jutjat de Capacitat i Estat Civil. La conferència tractarà les mancances existents en la no aplicació de la legislació sobre l'atenció en salut mental. Començarà a les set de la tarda a la sala d'actes del Col·legi d'Advocats de Sabadell.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article