El Consell Escolar aprova el dictamen sobre el decret d'admissió amb vots particulars oposats

Els pares de la concertada volen més llibertat d’elecció i el sindicat USTEC-STEs demana més canvis cap a l’escola inclusiva


El Consell Escolar de Catalunya ha aprovat aquest dimarts el dictamen sobre el decret d'admissió que el Departament d'Educació està preparant per al proper període de matriculació. No obstant això, i seguint amb la polèmica que ha portat aquest projecte per caminar cap a l'escola inclusiva, s'hi han presentat vots particulars en sentit oposat. La FAPEL, representant les famílies d'alumnes de l'escola concertada, vol més llibertat d'elecció de centre i que no s'eliminin places de centres concertats abans de saber la demanda d'una zona o escola determinada. El sindicat de mestres USTEC-STEs vol més passos “essencials” cap a una educació veritablement inclusiva.

L'únic aspecte acordat per tothom ha estat la reclamació d'un millor finançament, que hauria d'arribar al 6% del PIB. Ara el dictamen i els vots particulars es presentaran al departament en un termini de 48 hores, i la Conselleria hauria de reunir les parts per fer un últim intent d'acord.

Josep Maria Prats, de la FAPEL, ha explicat Que els canvis que el dictamen ha proposat pel decret són millores del text i precisions tècniques, però en el fons no hi ha hagut cap gran canvi, cosa que dificulta el consens de les parts. El seu vot particular, ha dit, recull el 90% de les al·legacions formulades per les famílies.

Per la seva banda, Xavier Díez, d'Ustec, ha opinat que el decret es queda “curt” en les “ambicions” del Pacte contra la segregació escolar, ja que és "molt fràgil" davant la supeditació a la normativa estatal, que deixa poc marge de maniobra, i les mesures que proposa són “cosmètiques”, sense “tocar res essencial”. De fet, diu que només “renya” i fa “recomanacions”, però canvia poc la situació actual i no prohibeix algunes pràctiques denunciades com les quotes obligatòries a la concertada.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Eugeni Jordi Rivera Rayo Esplugues de Llobregat
1.

La escola ha de ser per naturalesa i sempre INCLUSIVA. No hi han alumnes bons i dolents, millors i pitjors simplement són diferents però no tenen que se segregats

  • 0
  • 0

Comenta aquest article