Prop de 160 mestres del Prat participen en un programa per combatre el sexisme a les escoles

El pla preveu revisar el matèria didàctic i prevenir les violències masclistes i la LGTBIfòbia, entre d’altres accions


L'Ajuntament del Prat de Llobregat ha impulsat un programa per dotar els centres educatius d'eines per promoure la coeducació i combatre el sexisme. La iniciativa s'implantarà als instituts El Prat i Les Salines, i a les escoles Jaume Balmes i Sant Jaume. Tot i que està adreçada al conjunt de la comunitat educativa, està especialment focalitzada en els prop de 160 mestres que treballen en aquests equipaments. Entre d'altres mesures, preveu revisar els llibres de text i d'altres materials didàctics, integrar les dones al currículum educatiu, promoure l'ús del llenguatge no sexista i treballar per prevenir les violències masclistes i la LGTBIfòbia.

La formació adreçada al professorat es basa en un mínim de vint hores, en què es tractaran temes com el marc teòric de coeducació, el sistema sexe-gènere, els estereotips, l'atenció a la diversitat, la interseccionalitat, la discriminació i l’assetjament escolar, les violències vers les dones, la LGTBIfòbia, les masculinitats i l'educació emocional. També rebran eines, estratègies i recursos per incloure la perspectiva de gènere i atendre les diversitats en la tasca educativa.

La resta d'activitats del programa s'adaptaran a les necessitats de cada centre. Es contemplen tallers amb l'alumnat a través de contes o sessions de teatre, xerrades amb les famílies, formació per a professorat del claustre, o sessions d'assessorament pels diferents professionals.

L'Ajuntament té previst estendre aquest programa a d'altres centres d'educació infantil, primària i secundària de la població des d'ara i fins el 2023. En aquest sentit, s'inclourà en el catàleg El Prat Educa i les escoles i instituts interessats podran sol·licitar-lo per aquesta via. El finançament anirà a càrrec del Programa municipal de feminisme i LGTBI i la seva execució, a càrrec de l'entitat CoeducAcció.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article