COCARMI lamenta la pujada de l'IVA

Insta a la classe política a repensar la mesura


El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI) ha manifestat públicament el seu desacord amb la decisió del govern estatal de pujar el tipus màxim d'IVA en dos punts, del 16 al 18%, a partir de juliol d'aquest any. Aquest tipus és el que s’aplica a molts dels serveis que es presten per la Llei de Dependència i que preveuen que l’usuari n’assumeixi part del cost. COCARMI demana mantenir la promesa d'apostar clarament pels serveis socials i proposa reduir l'IVA que grava els serveis de la dependència al 4%.

Segons la Federació Empresarial de l'Assistència a la Dependència, el cost de la pujada es tradueix en 79 milions d'euros pel sector i en 130 milions per a les persones en situació de dependència. COCARMI no entèn perquè no es revisen altres impostos com el de l'alcohol o el tabac. Alhora que reclama situar al serveis de la dependència en la mateixa posició que altres serveis bàsics com la sanitat o l'alimentació.

COCARMI uneix als principals entitats del sector a Catalunya: APPS (Federació Catalana Pro Persones amb Discapacitat Intel·lectual), COCEMFE CATALUNYA (Confederació Catalana de Persones amb Discapacitat Física), Confederació ECOM Catalunya (Confederació Catalana d’Entitats de Persones amb Discapacitat Física), FESOCA (Federació de Persones Sordes de Catalunya), ACAPPS (Federació d’Associacions Catalanes de Pares i Persones Sordes), FECAFAMM (Federació Catalana d’Associacions de Familiars i Persones amb Problemes de Salut Mental) i ONCE.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article