Un centre d’acollida llança una campanya per aconseguir material de protecció per a persones sense llar

Barcelona obre un pavelló de Fira de Barcelona, 200 apartaments turístics i tres nous equipaments específics per al sensellarisme


El centre d'acollida ASSÍS ha llançat aquest dijous una campanya de crowdfunding per aconseguir material de protecció bàsica per a persones sense llar a Barcelona. La idea de la iniciativa #Jocuidoiemcuido és arribar als 30.000 euros necessaris perquè les persones que dormen al carrer, “especialment vulnerables”, puguin protegir-se també davant la pandèmia del coronavirus.

Amb aquest finançament el centre calcula poder repartir kits de material bàsic per a la prevenció de Covid-19 entre les 1.200 persones que dormen al ras a Barcelona. Segons destaca ASSÍS, aquest col·lectiu no pot seguir correctament les recomanacions sanitàries, com rentar-se les mans freqüentment o confinar-se, perquè no tenen casa.

Segons s'especifica en la pàgina migranodearena.org, cada kit té un cost de 25 euros i contindria informació sobre prevenció, mascaretes, hidrogel desinfectant, guants, termòmetre o una ampolla d'aigua, entre altres.

Per poder dur a terme la iniciativa, Jesús Ruiz, director de centre ASSÍS fa una crida a la ciutadania i al món empresarial: “Necessitem aconseguir el material necessari de manera urgent, ja sigui en espècie o mitjançant donacions econòmiques”.

El repartiment dels kits es realitzarà mitjançant persones voluntàries, prèviament formades i equipades respectant les mesures de prevenció, i es distribuiran a persones ateses de centre i entitats públiques i privades que treballen en el sector, perquè es facin arribar a les persones en situació de sense llar i de vulnerabilitat social.

Tres dispositius especials

La iniciativa d’ASSÍS coincideix amb els nous dispositius que Barcelona posa a disposició de les persones sense llar. En concret, el consistori, en col·laboració amb d’altres administracions i entitats, desplegarà fins a tres dispositius addicionals per poder atendre persones en situació de vulnerabilitat arran de la situació sorgida per la COVID-19.

Els tres dispositius, en els quals s’ha treballat molt intensament durant els darrers dies, es concreten en l’obertura d’un pavelló de Fira de Barcelona, la disponibilitat de 200 apartaments turístics i, addicionalment, la posada en marxa de tres nous equipaments específics per a persones sense llar.

Tot plegat s’ha fet en un context molt complicat en què s’ha aconseguit assegurar en un primer terme que a la ciutat han seguit operant les 2.200 places per a persones sense llar que funcionen cada nit, així com altres serveis bàsics essencials per a les persones com els dispositius d’alimentació, el Centres de Serveis Socials, el Servei d’Ajuda a Domicili (SAD) i el Servei Municipal de Teleassistència, entre d’altres.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article