La UPF organitza un concurs per trobar les millors propostes d'eines contra la propagació del coronavirus

Es donaran quatre premis de 1.500 euros en una primera fase i dos premis més de la mateixa quantitat en una segona


La unitat de recerca BCN MedTech del Departament de Tecnologies de la Informació de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) ha impulsat els premis 'Enginy contra la covid-19', que premiarà les millors propostes d'eines realistes contra la propagació del virus. 

Es tracta d'una iniciativa que busca donar suport a projectes realitzats per estudiants d'enginyeria que pensin i desenvolupin aquestes eines. Així, els equips participants hauran de proposar, desenvolupar i promoure solucions realistes i creatives en tres àmbits: disseny d'elements físics de protecció facial fabricables per la ciutadania, optimització en el maneig dels equips de protecció individual per al personal sanitari i disseny d'estratègies i eines per a un desconfinament segur.

El professor d'estudis d'Enginyeria de la UPF i impulsor de la iniciativa, Antoni Ivorra, ha explicat que van decidir posar en marxa aquest concurs en detectar que els alumnes “estaven molt motivats per ajudar”.

El concurs es durà a terme en dues fases, una per a les propostes de projectes i un altra per al desenvolupament de les quatre guanyadores en la primera fase. Podran participar-hi equips integrats per, com a mínim quatre i com a màxim deu persones i com a mínim la meitat hauran de ser estudiants matriculats en el curs actual en algun grau d'Enginyeria de la UPF. La resta pot tenir qualsevol perfil acadèmic o professional.

En una primera fase s'atorgaran quatre premis de 1.500 euros per desenvolupar els projectes seleccionats, al menys un de cada repte proposat, durant sis setmanes. Per a la segon fase, hi haurà dos premis de 1.500 euros més per als projectes que el comitè consideri que s'han desenvolupat millor.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article