Unicef proposa un paquet de mesures als governs locals perquè la resposta al coronavirus tinqui en compte els infants

L'ONG demana garantir el dret a l'educació, ajudar els més vulnerables i oferir atenció psicològica


Unicef, a través de la seva iniciativa 'Ciutats Amigues de la Infància' ha posat a disposició de totes les autoritats locals un document que ofereix orientacions i recursos perquè les mesures que els ajuntaments estan implementant com a resposta al coronavirus garanteixin els drets de la infància i l’adolescència.

L'organització demana que aquesta crisi no comporti un retrocés en matèria de drets d'infància. Entre altres propostes, plantegen establir una línia telefònica directa per a infants i adolescents i oferir-lo suport psicològic, assegurar que les prestacions als més vulnerables no es paralitzin, oferir reforç educatiu, garantir una alimentació saludable i donar ajudes per al pagament dels subministraments.

També aposten per difondre pautes perquè els pares puguin identificar si els menors són víctimes de ciberassetjament, donar instruccions de cura de la salut mental d'aquest col·lectiu i involucrar infants i adolescents en la definició de les seves necessitats.

En matèria educativa, reclamen que es doni suport a les escoles i als pares perquè els nens puguin seguir aprenent tot i el tancament, prestant especial atenció a les famílies més vulnerables. Alhora, Unicef recomana promoure el bon ús de les tecnologies, evitant l’excés o el descontrol de les hores amb les pantalles.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

carme igualada
1.

bon dia,
estaria bé que quan en algun escrit es faci referència a un document, es pugués linkar des del text

  • 0
  • 0

Comenta aquest article