Escrivá diu que la renda mínima es començarà a cobrar al juny i complementarà la de la Generalitat

El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions diu que eradicarà la pobresa extrema que pateixen el 20% de les llars

El ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, ha admès aquest dimarts al Senat que la renda mínima vital s’aprovarà al mes de maig, però no es començarà a cobrar fins al mes de juny, contràriament al que volia Podem.

Escrivá ha afirmat que l’ajuda se centrarà principalment a famílies amb nens i monoparentals i pretén eradicar la pobresa del 20% de les llars de l’Estat que es troben en situació extrema. El ministre ha apuntat que serà una ajuda subsidiària de la renda de ciutadania de la Generalitat, de manera que complementarà l’actual i permetrà arribar “més lluny”.

El ministre ha fet aquestes manifestacions en resposta a una pregunta de la senadora d’ERC Mirella Cortès, que li ha recordat la urgència de la prestació i li ha demanat que es vinculi al marc competencial de la Generalitat, de manera que sigui un ingrés complementari a la renda de ciutadania de Catalunya.

“Que totes les persones que cobren la renda de ciutadania puguin tenir aquest ingrés i nosaltres el complementem per poder sumar més”, ha dit la senadora. Segons Cortès, cal que es respecti el “principi de subsidiarietat” i que es garanteixi que estigui “gestionada pel govern de la Generalitat”.

Segons el ministre, serà subsidiària. “Hem estudiat detalladament la renda de ciutadania, hem vist quins elements podem absorbir amb la nostra, hem tingut converses amb diversos consellers de la Generalitat d’aquest tema, i per tant coneixem el disseny que tenen i interioritzarem al nostre disseny, de manera que serà complementari i subsidiari amb la renda de ciutadania, tingui-ho per segur”.

Això, segons el ministre, implicarà que si la Generalitat ha fet arribar aquesta ajuda a entre 60.000 i 80.000 llars el govern espanyol farà que arribi “més lluny”. “Això els permetrà focalitzar molt més la seva renda i unir esforços a l’hora d’eradicar la seva promesa” de manera que el percentatge del 20% de les llars que està en pobresa severa es pugui eliminar gairebé completament, i entre el 20% i el 40% de la mitjana que ve a continuació en un percentatge molt important”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article