Una nova taula de coordinació d’entitats treballarà en en la detecció i el seguiment de casos de LGTBIfòbia

L’acompanyament de les víctimes, l’assessorament jurídic i l’atenció psicoemocional són els objectius d’un nou protocol


L'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH) de Catalunya juntament amb l'Oficina per la No Discriminació de l'Ajuntament de Barcelona i el Centre LGTBI de Barcelona han treballat en un nou protocol d'actuacions davant situacions de discriminació per LGTBIfòbia per a tractar la detecció, atenció i acompanyament a persones que han patit situacions de discriminació per motius d'orientació sexual, identitat o expressió de gènere a Barcelona. Aquest nou protocol estableix la creació d'una taula de coordinació entre les tres entitats que han fet el protocol que està oberta a altres entitats i que es reunirà mensualment per detectar i fer el seguiment de casos de LGTBIfòbia.

Els objectius principals del nou protocol són acompanyar a les persones que han patit discriminació LGTBIfòbica a través d'assessoraments jurídics i atencions psicosocials; proporcionar informació detallada sobre els recursos i els procediments que faciliten la resolució de la situació discriminatòria i garantir la col·laboració i la coordinació i treball en xarxa entre els serveis municipals públics i el teixit associatiu, particularment amb l'OCH.

El protocol recull conceptes clau i àmbits d'aplicació, tot detallant els circuits i procediments d'actuació en cas d'agressió o discriminació i els mecanismes de col·laboració entre els diferents agents implicats, indicant les accions que poden desenvolupar en la gestió de les situacions. El tractament recull assessorament legal i jurídic, acompanyament psicosocial, mesures socioeducatives i de mediació, entre d'altres.

Aquesta nova eina "ha de permetre atencions més eficaces i pragmàtiques i una millor redistribució dels diferents recursos municipals i associatius a disposició de les persones afectades i de la ciutadania", segons apunta en un comunicat el president de l'Observatori Contra l'Homofòbia, Eugeni Rodríguez.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article