Salut proposa que Barcelona, les regions metropolitanes nord i sud i Lleida passin a Fase 2 el 8 de juny

També sol·licita que el Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i l'Alt Pirineu i Aran avancin a la fase 3


El Departament de Salut ha proposat aquest dilluns al Ministeri de Sanitat que la regió sanitària de Barcelona i les metropolitana sud i nord passin a la Fase 2 del desconfinament a partir del dilluns vinent, 8 de juny. 

A més també ha demanat que pugui avançar fins a aquest nivell de desescalada la regió sanitària de Lleida, tot i que aquesta proposta està condicionada a la progressió dels indicadors. Pel que fa a les regions sanitàries del Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre i la de l’Alt Pirineu i Aran, Salut demanarà que avancin a la Fase 3. Les propostes han estat aprovades pel Procicat. Girona, Catalunya Central, Penedès i Garraf es mantenen en Fase 2.

L'executiu català recorda que la setmana passada es va decidir que la regió sanitària de Lleida continués uns dies més a la fase 1 arran que es va detectar un augment de casos en diversos àmbits. Segons el Govern, la situació té una “bona evolució” per la qual cosa l'àrea “estaria en condicions” per al pas a la Fase 2.

Un dels aspectes “fonamentals” per a la progressió en el desconfinament és la capacitat del sistema de salut per identificar possibles focus de transmissió en col·lectius específics. En aquest sentit, a Lleida s’han posat en marxa plans d’acció concrets tant per a la població nouvinguda per treballar en la campanya de la fruita com per al sector dels escorxadors.

Tot i aquesta estabilitat, el Departament de Salut continuarà analitzant l’evolució de la regió sanitària de Lleida i la proposta de passi a la fase 2 estarà condicionada a la progressió dels indicadors epidemiològics els propers dies, subratlla el Govern.

La Fase 3

En la Fase 3, l’última abans d’entrar a l’anomendada “nova normalitat”, desapareixen les franges horàries reservades a col·lectius determinats. Tot i això, s’han d’extremar les mesures de seguretat i d’higiene amb els grups vulnerables. També preveu que puguin obrir establiments i locals comercials amb independència de la superfície sempre i quan es limiti l'aforament al 50%. A més, les terrasses a l’aire lliure poden obrir al 75% i està permès el consum a la barra sempre que es garanteixi la distància de seguretat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article