Entitats socials reclamen un acord nacional per l’educació en el lleure i comunitària i un pla de xoc d’estiu

L'aliança urgeix l'administració a actuar per garantir l'accés d'infants i joves a les activitats i reclama més inversió


El sector del lleure i l'educació comunitària ha plantejat al Govern la creació urgent d'un Acord Nacional per a l'Educació en el Lleure i Comunitària i un pla de xoc per garantir les activitats d'aquest estiu per a tothom. Una aliança de sindicats, federacions d'Associacions de Famílies d'Alumnes i de renovació pedagògica, entitats i organitzacions del sector del lleure, l'esport i la cultura, patronals, col·legis i associacions professionals així ho van plantejar en una reunió a la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, el passat divendres. En la trobada, les organitzacions van apuntar la urgència d'abordar la situació de la campanya d'estiu i del proper curs "des de l'imprescindible consens de tota la comunitat educativa".

L'aliança reclama la posada en marxa d'una taula per consensuar aquest Acord Nacional per a l'Educació en el Lleure i Comunitària. L'acord ha de preveure un pla de xoc per a l'estiu "on tots els infants, el jovent i els adolescents puguin gaudir d'activitats socials, educatives, culturals, esportives i plans d'acció comunitària". Aquesta acció ha de tenir continuïtat duran tel proper curs, entenent que serà un curs "de disseny extraordinari i que cal endegar des del més ampli consens".

El grup promotor ha valorat positivament la trobada amb Budó i altres representants dels departaments del Govern, tot i que ha considerat que es va convocar "amb massa retard". Les entitats i organitzacions han exigit l'actuació "coordinada" dels departaments implicats amb les administracions locals, la posada en marxa de l'espai de consens on hi participin tots els agents promotors de la iniciativa amb la perspectiva de continuïtat en la "imprescindible" Taula Nacional per a l'Educació en el Lleure i Comunitària.

D'altra banda, han reclamat "agilitat" per garantir l'accés de tot l'alumnat a les activitats d'estiu "en clau d'inclusió, equitat i d'igualtat d'oportunitats". Han demanat també una "potent" campanya institucional per difondre les activitats i promovent la confiança de les famílies i la participació dels infants i adolescents. Per últim, han reivindicat un finançament amb ajuts públics que faci possible l'accessibilitat, especialment per a famílies vulnerables.

El grup promotor ha explicat que l'administració els hi va traslladar que ja havia posat en marxa iniciatives per atendre totes les demandes realitzades i, tot i que reconeixen la tasca d'aquestes actuacions, ha considerat que calen més recursos econòmics, més intensitat i més agilitat. "No podem esperar més, cal tirar endavant ja", han conclòs.

Entre els promotors hi ha l'Associació de Cases de Colònies i Albergs de Catalunya (CCAC), l'Associació Catalana d'Empreses del Lleure, l'Educació i la Cultura (ACELLEC), el Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC), la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (FAPAC), la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes d'Ensenyament Secundari de Catalunya (FAPAES), la Taula del Tercer Sector i la Confederació del Tercer Sector Social, entre d'altres.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article