Recuperen 24 hectàrees d'espais oberts i pastures de l'Alta Garrotxa fomentant la inserció laboral

És el resultat d'un conveni de la Diputació de Girona i "la Caixa"

  • Els resultats després de 6 mesos de treball
    Els resultats després de 6 mesos de treball
  • Els representants de les enitats impulsores
    Els representants de les enitats impulsores

Ahir dimecres, es va presentar el resultat de les actuacions de recuperació d’espais oberts a l’Alta Garrotxa després de sis mesos de treballs. Les accions, que les han dut a terme cinc persones de la cooperativa La Fageda, s’han centrat en intervencions forestals, com ara aclarides i retirada d’arbustos, i actuacions per a l’adequació d’infraestructures de suport ramader, com són ara tancaments i abeuradors.

El delegat general de “la Caixa” a Girona, Jordi Nicolau; el diputat de Medi Ambient i Territori, Josep M. Rufí, i el president del Consorci de l’Alta Garrotxa, Miquel Palomeras han estat els responsables de presentar els resultats de la inciativa que respon a un conveni entre la Diputació de Girona i "la Caixa". El conveni té un doble objectiu, per una banda, conservar i millorar els espais natruals de les terres gironines, i per altra, fomentar la inserció laboral. D'aquesta manera, per l'acció duta a terma a l'Alta Garrotxa, s'ha comptat amb el treball de cinc persones de la cooperativa la Fageda que han realitzat les tasques desbrossada del sotabosc i la tala d'arbustos. Aquestes actuacions afavoriran de forma directa els termes municipals d’Albanyà, a l’Alt Empordà; de Camprodon, al Ripollès, i de Beuda, a l’Alta Garrotxa.

Totes les actuacions se situen en territori inclòs en el Pla d’Espais d’Interès Natural i la Xarxa Natura 2000, amb objectius com ara l’increment de la diversitat de flora i fauna, la recuperació de les pastures com a elements del paisatge de l’Alta Garrotxa, el manteniment de l’activitat ramadera al territori i la disminució del risc d’incendi forestal, entre d’altres.Aquestes actuacions afavoriran de forma directa els termes municipals d’Albanyà, a l’Alt Empordà; de Camprodon, al Ripollès, i de Beuda, a l’Alta Garrotxa.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article