El Govern reconeixerà finalment els professionals de les residències per la crisi sanitària amb 900 euros

La quantia serà igual en totes les categories i també es donaran 500 euros als treballadors presencials que no hagin fet atenció directa


Totes les persones treballadores que hagin fet atenció directa a les residències de gent gran i discapacitat rebran una compensació de 900 euros per la gestió de la crisi sanitària de la Covid-19. Ho ha anunciat aquest dilluns el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, que també ha explicat que la quantia serà la mateixa per a totes les categories professionals. La conselleria realitzarà l’abonament directament a cadascuna d’elles mitjançant una convocatòria específica.

D’aquesta manera, rebran una compensació tant les persones treballadores de les residències de titularitat pública com les dels centres privats si tenen places amb finançament públic. Així ho contempla el Decret Llei de gratificacions extraordinàries amb motiu de la pandèmia de la Covid-19.

Així és com Afers Socials compensarà tant auxiliars de geriatria, com personal d’atenció directa a persones amb discapacitat, coordinadors assistencials, passant per professionals sanitaris i d’infermeria. Per altra banda, les persones que hagin treballat de forma fonamentalment presencial en tasques directament relacionades amb l’activitat d’aquests centres, però que no ho hagin fet en l’atenció directa de persones, també rebran una compensació de 500 euros.

Alhora, el Departament també realitzarà una convocatòria extraordinària per compensar de forma directa a les persones treballadores dels centres privats amb finançament totalment o parcial públic, sempre que hagin prestat serveis d’activitat assistencial entre les mateixes dates i així ho acreditin.

El Decret Llei especifica que el personal que no hagi prestat serveis efectius durant la totalitat del període comprès entre l’1 de març i el 31 de maig, o bé ho hagi fet a temps parcial, percebrà la quantia proporcional al temps treballat, i que el temps en situació d’incapacitat temporal per resultar positiu o contacte aïllat per la Covid-19 es considerarà temps de serveis efectius.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article