Més de 300 infants que comencen P3 el curs vinent no tindran plaça pública de proximitat a Barcelona

La FaPaC denuncia que els barris més afectats són Sant Andreu, l'Esquerra de l'Eixample, El Raval i Sants


La Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (FaPaC) ha constatat, després d’analitzar les sol·licituds de preinscripció de les famílies, que hi ha, com a mínim, 369 infants de Barcelona que no tenen garantida una plaça pública de proximitat al domicili per començar P3 el curs vinent.

A més a més, la federació alerta que tenint en compte que el radi de proximitat al domicili és de 500 metres, moltes de les famílies que no han rebut una plaça pública a l’escola sol·licitada no tenen plaça a cap altra escola pròxima al domicili. 

Els barris més afectats per aquesta manca de places públiques són Sant Andreu, on hi ha 51 infants que no tenen plaça a cap centre públic de proximitat; la nova Esquerra de l’Eixample, amb 49; El Raval, amb 36 infants sense plaça pública en un radi de 500 metres; Sants, on hi falten 35 places públiques; i El Bon Pastor, que no pot donar cobertura de proximitat a 24 infants.

Aquesta problemàtica s’estén, però, a molts altres barris de la ciutat: a la Barceloneta manquen 21 places, al Congrés i els Indians 20; a l’Esquerra de l’Eixample 17; a Gràcia 16, i així a molts altres barris d’arreu de la ciutat, fins arribar a les 337 places que la FaPac ha comptabilitzat i que han obtingut mitjançant l’anàlisi de l’oferta inicial de places del Departament d’Educació en relació a les sol·licituds de preinscripció de les famílies. 

La federació lamenta la “manca de planificació” del Departament d’Educació per donar cobertura a les necessitats d’escolarització de la ciutat, “tenint en compte la creixent preferència de les famílies per una educació pública”, puntualitzen. “És obligació de l’administració garantir el dret a una escola pública, de proximitat, laica i gratuïta en condicions d’igualtat i no discriminació”, recorden. 

Les famílies afectades s’han unit a la Plataforma Som P3, que aquest divendres al matí es concentrarà davant del Consorci d’Educació de Barcelona per denunciar la situació.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article