Més de 300 infants i adolescents en risc de pobresa inicien casals d’estiu amb Save the Children

L’organització reforça els programes per garantir alimentació adequada, suport educatiu i emocional


Més de 300 infants i adolescents en risc de pobresa i exclusió afectats per la crisi econòmica i social del coronavirus han iniciat casals i activitats d'estiu amb Save the Children. L'organització ha reforçat aquest any els programes d'estiu per proporcionar alimentació, reforç educatiu i suport emocional a la infància més vulnerable i fomentar les activitats esportives i els hàbits de vida saludables després del confinament. En aquest sentit, ha incidit en la importància d'aquests programes per trencar amb la desconnexió de l'alumnat desfavorit i garantir la igualtat d'oportunitats. En concret, gaudiran de les activitats físiques i en línia infants de Barcelona, Lleida, Badia del Vallès i Canovelles.

La responsable d'Acció Social de Save the Children a Catalunya, Susanna Capell, ha alertat que l'època estival és "especialment complicada" per als més vulnerables i ha explicat que s'ha reforçat la campanya perquè puguin rebre una alimentació adequada durant més temps, gaudir d'activitats a l'aire lliure i rebre el suport educatiu que necessiten de cara a la tornada a les aules al setembre. Ha afegit que també es treballarà l'acompanyament emocional, el treball del dol i la gestió de la incertesa i la por a allò desconegut.

L'organització ha explicat que s'habilitaran espais segurs per a la infància, en els quals tant el personal com els nens disposaran dels recursos sanitaris necessaris com mascaretes o gels desinfectants. Al conjunt de l'Estat seran 1.700 els infants i adolescents els que gaudiran de les activitats de Save the Children arreu de Catalunya, País Basc, Andalusia, Madrid, País Valencià, Castella la Manxa i Melilla.

Reclama més oferta

Save the Children ha reclamat al govern espanyol, comunitats autònomes, diputacions, ajuntaments i entitats socials que ampliïn l'oferta educativa durant l'estiu, que incorporin contingut competencial i que prioritzin l'accés gratuït de famílies amb baix nivell socioeconòmic.

En aquest sentit, ha valorat els passos fets per la Generalitat de Catalunya, així com per la valenciana, o el treball fet per l'Ajuntament de Barcelona. En canvi, ha considerat "preocupant" que les diputacions del País Basc o la Comunitat de Madrid hagin cancel·lat els casals i campaments d'estiu.

D'altra banda, l'organització ha alertat que abans de la pandèmia ja hi havia més de dos milions de nens i nenes patint pobresa i exclusió social arreu de l'Estat, 404.000 a Catalunya. L'entitat ha afirmat que si no s'aborda aquesta xacra de manera immediata "afectarà pràcticament un de cada tres nens i nenes la dècada vinent".

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article