Entra en funcionament el servei de bany assistit per a persones amb discapacitat a la platja barcelonina de la Nova Icària

La zona es limitarà a una quinzena d'usuaris i cal demanar cita prèvia


Ja ha obert el servei de bany assistit per a persones amb discapacitat i mobilitat reduïda a la platja barcelonina de la Nova Icària. Enguany, i en el context de la pandèmia de la Covid-19, els usuaris han de demanar cita prèvia per poder accedir al servei. 

La mesura més important és respectar la distància d'1,5 metres entre les persones; per tant, el servei es prestarà sota la supervisió del personal tècnic habitual i amb el suport d'un servei d'assistència personal de reforç per aquest any, amb un aforament limitat de l'àrea a 15 persones. Per garantir l'aforament i les mesures de prevenció serà necessari sol·licitar cita prèvia a través d'un gestor en línia de reserves, i es recomana a les persones que en facin ús del servei de bany assistit que vagin acompanyades preferentment del seu assistent habitual.

La platja de la Nova Icària disposa d'una grua elevadora, dues cadires amfíbies i armilles salvavides i flotadors. També té una pèrgola per protegir del sol en la zona d'espera i de passeres de fusta fins a l'aigua. A més, els usuaris amb mobilitat reduïda tenen reserves d'aparcament amb itineraris accessibles fins a la platja seca, senyalització i informació visual i tàctil, lavabos i dutxes adaptades i també transport públic adaptat.

Així mateix, el passat 20 de juny es va obrir el servei de bany assistit amb teràpia aquàtica a la zona de banys del Fòrum. En aquest punt l'accés a l'aigua es realitza mitjançant cadira hidràulica elevadora, que és netejada cada vegada que un usuari autònom accedeix al mar.

Fa unes setmanes, el passat 13 de juny, desenes de persones amb diversitat funcional es van manifestar  al passeig Marítim del Bogatell per exigir el servei de bany adaptat a les platges barcelonines. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article