Neix ‘Museus agraïts’ per donar les gràcies als professionals que atenen persones en situació vulnerable

Apropa Cultura i l'Ajuntament de Barcelona impulsen aquesta iniciativa on hi participen una vintena de museus


Apropa Cultura, xarxa de programadors culturals, i l'Ajuntament de Barcelona han tirat endavant la campanya ‘Museus Agraïts’, una iniciativa impulsada per agrair la tasca de diversos col·lectius professionals i entitats que s'han dedicat a alleugerir la gravetat de la situació de moltes persones en risc d'exclusió social i les que estan en situació de vulnerabilitat, en aquesta època marcada per la pandèmia de coronavirus. 

L'objectiu és que aquests professionals puguin accedir gratuïtament fins el 31 de desembre d'aquest any als museus amb persones del seu entorn familiar. A la campanya hi participen una vintena de museus.

La iniciativa s'adreça a treballadors, educadors, o integradors socials, i altres titulacions de personal que treballa a espais residencials, com ara residències de gent gran, persones amb discapacitat, amb un trastorn mental, infància i joves i dones en risc, entre d'altres, o a treballadors familiars del servei d'atenció domiciliari.

La campanya es canalitza a través de les administracions públiques amb competències de serveis socials. Elles seran les encarregades de contactar amb els seus serveis o empreses contractants de serveis residencials o d’atenció domiciliària, per a que aquestes facin arribar la invitació a les persones que han treballat durant la pandèmia de la Covid-19 acompanyant a persones en situació de vulnerabilitat.

Els museus que formen part de la campanya són a Barcelona, el Museu del Disseny, el Museu Frederic Marès, el MUHBA, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), el Born Centre de Cultura i Memòria, el Museu Etnològic i de Cultures del Món, el Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, el Jardí Botànic de Barcelona, el Castell de Montjuic, el MACBA, el Museu de la Música, el Museu Arqueològic de Catalunya, el Museu de la Xocolata, el Museu d’Historia de Catalunya, el Museu Picasso, el Museu Nacional d'Art de Catalunya i la Fundació Joan Miró. A Lleida, el, Centre d'Art la Panera i a Tarragona, el Museu de la Vida Rural.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article