Una plataforma reclama que tots els centres educatius comptin amb una infermera escolar quan es torni a les aules

Consideren que “sempre” ha existit aquesta necessitat però que en la situació actual és “molt major”


La Plataforma Estatal d'Infermera Escolar ha reclamat a les comunitats autònomes que els centres educatius comptin amb una infermera un cop es torni a les aules per evitar la propagació de la Covid-19 i els riscos per a la salut i seguretat dels infants i joves, així com de la resta de la comunitat educativa. 

La plataforma remarca que “sempre” hi ha hagut la necessitat d'aquesta figura als centres, però que en la situació actual és “molt major”. Per aquest motiu, demanen als diferents serveis de salut que contractin les infermeres i infermers perquè tots els centres tinguin aquests professionals per fer prevenció i atenció sobre el coronavirus i altres malalties o problemes de salut.

La Plataforma Estatal d'Infermera Escolar està integrada pel Sindicat d'Infermeria SATSE, el Fòrum Espanyol de Pacients i el Sindicat Independent de l'Ensenyament Públic ANPE.

Tots ells consideren que no ha de recaure en el personal docent la coordinació de les actuacions i mesures higienicosanitàries i creuen que el motiu principal per no incorporar la figura de la infermera en els centres educatius és “merament econòmica”. Tot i això, la plataforma calcula que tindria un cost estimat d'entre 16 i 20 euros per habitant cada any.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article