Comencen els cribratges massius per detectar Covid-19 als barris del Besòs i el Maresme de Barcelona

Aquest cap de setmana s’han fet 800 testos al barri de Torre Baró


Els cribratges massius per detectar persones amb Covid-19 als barris barcelonins del Besòs i el Maresme han començat aquest dilluns.

Les proves estan destinades a 8.000 persones residents en un clúster específic de carrers, en la zona delimitada per Rambla Prim, Llull, Ramon de Penyafort i Jaume Huguet. En les primeres dues hores, el Centre d'Atenció Primària (CAP) del Besòs ha realitzat 91 PCR i preveu fer-ne 400 diaris des d'aquest dilluns fins al dimecres, de les nou del matí a les set del vespre. Aquestes proves se sumen a les 836 realitzades aquest cap de setmana a Torre Baró, un altre dels barris amb una major incidència del coronavirus en les últimes setmanes. 

Torre Baró i el Besòs i Maresme de Barcelona són els barris amb una major incidència del coronavirus en les últimes setmanes. En els darrers 14 dies, entre el 28 de juliol i el 10 d'agost, l'impacte de la pandèmia a Barcelona ha estat de 174 infectats per cada 100.000 habitants. En el cas de Torre Baró, la xifra es dispara a 510 persones, mentre que en el Besòs i el Maresme se situa en 467.

Segons fonts de Salut, l'objectiu que s'havia fixat el Departament al barri de Torre Baró era de 800 testos. El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha avançat que en la primera de les dues jornades es va detectar un 3,1% de persones contagiades però sense símptomes de coronavirus.

Precisament l'objectiu principal dels cribratges és trobar persones asimptomàtiques, que no saben que tenen el virus però que poden transmetre'l, per identificar-ne els contactes i trencar de forma precoç les cadenes de contagi. Segons dades de Salut, la incidència del coronavirus a Torre Baró ha estat de 510 casos per 100.000 habitants entre el 28 de juliol i el 10 d'agost, mentre que la mitjana de Barcelona és de 174.

Argimon ha assenyalat que tenen previst fer cribratges en els propers dies en tres localitats més, sense concretar quines en espera d'acabar l'operativa. Les proves PCR s'estan augmentant en diversos municipis i la setmana que ve ja s'ha anunciat que ho faran al barri de Sabadell de Ca n'Oriac.

D’altra banda, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha valorat “molt positivament” la resposta de la ciutadania de la zona i ha destacat la “relació” entre la “precarietat” i la “presència del virus”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article