La Intersindical reclama reduir les ràtios d'alumnes i fer PCR per garantir la seguretat a les escoles

El sindicat veu amb “preocupació” l'inici del curs escolar i demana incrementar les mesures de prevenció


La Intersindical – CSC veu amb “preocupació” l'inici del curs escolar i ha demanat plantejar més mesures de prevenció. En concret, ha reclamat reduir significativament les ràtios d'alumnes per aula per reduir el risc de contagi i millorar la gestió dels casos positius.

Així mateix, ha proposat fer proves periòdiques a tot el personal del centre i als alumnes per fer més “eficaç i ràpid” el sistema de detecció i aïllament dels casos.

En el cas dels infants que hagin de fer quarantena, el sindicat ha demanat un permís retribuït per als pares, per garantir la cura dels fills i evitar l'exposició de grups de risc com els avis. Per últim, la Intersindical ha exigit aportar més recursos per a la gestió dels positius i el rastreig. “Una mala gestió de l'inici del curs pot tenir una afectació global”, ha advertit el sindicat en un comunicat.

La Intersindical ha afirmat que l'actual pla de retorn a les aules genera “inquietud, por i dubtes” a les famílies i els treballadors i ha assegurat que hi ha una “manca de voluntat, esforç i previsió” per part del Govern. En aquest sentit, des del sindicat denuncien que han quedat “sorpresos i preocupats” per les declaracions del Departament de Salut de fer grups estables amb ràtios petites, de les quals se’n desprèn “una evident descoordinació” entre els Departaments del Govern en el pla d’inici del curs escolar. 

Segons recorden, durant el pic de la pandèmia el Departament d’Educació va plantejar la necessitat de reduir les ràtios a 10-15 alumnes per aula i cercar espais alternatius propers al centre. Aquesta idea “que semblava imprescindible”, apunten, va quedar “en no-res”. “Hem arribat a un inici de curs que es planteja amb una normalitat poc alterada que fa patir tots els membres de la comunitat educativa”, lamenten.

“Creiem que és impossible començar el curs amb garanties de seguretat només amb les mesures anunciades fins ara i esperem canvis després de la reunió d'aquest dijous” entre el Departament de Salut i el d'Educació, ha manifestat el sindicat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article