Salut farà cribratges massius a Reus després de disparar-se el nombre de positius en els darrers dies

Estan cridats a fer-se la prova voluntària les persones residents als barris de la Sardana, la Pastoreta i Monestir

Salut farà un cribratge massiu en diferents barris de Reus per detectar caos asimptomàtics. Seran les primeres proves massives que es fan en un municipi del Camp de Tarragona i és que el risc de rebrot a la capital del Baix Camp és aquest dimecres de 390,51 punts, amb 13 positius en l'última setmana. 

Les proves es faran al CAP Sant Pere, on s'ha instal·lat un mòdul prefabricat al pati, i a l'Hospital Sant Joan. Al Centre d'Atenció Primària estan cridats els veïns del barri de la Sardana i al centre hospitalari els dels barris la Pastoreta i Monestir. La població diana són persones entre 20 i 50 anys. La recollida de mostres començarà divendres i acabarà dilluns, depenent de la zona.

Els cribratges massius amb proves PCR es faran als barris que formen les Àrees Bàsiques de Salut (ABS) Reus I, Reus II i Reus V. Estan cridats a fer-se la prova voluntària les persones residents als barris de la Sardana, la Pastoreta i Monestir que tinguin entre 20 i 50 anys.

La previsió és fer un miler de proves diàries perquè al final del cribratge unes 3.000 persones s'hagin fet la PCR. Els veïns de la Sardana podran fer-se la prova al CAP Sant Pere, divendres i dissabte de les vuit del matí a les deu de la nit. Els veïns del barri Monestir podran fer-se les proves a l'Hospital Sant Joan els mateixos dies entre les vuit del matí i les vuit del vespre. I finalment, els veïns del barri de la Pastoreta ho podran fer a l'Hospital Sant Joan, dissabte i dilluns, entre les vuit del matí i les vuit del vespre.

Paral·lelament, s'ha incrementat l'acció comunitària amb agents cívics, voluntaris de Protecció Civil i patrulles de la Guàrdia Urbana per part de l'Ajuntament de Reus. L'objectiu és vetllar pel compliment de l'ús de la mascareta i el control de les mesures de seguretat als establiments de restauració. També s'augmentarà la pressió per evitar els ‘botellóns’. El consistori feia aquest dimarts una crida a extremar les precaucions davant l'augment del risc de rebrot de Covid-19, i a evitar les reunions familiars massives i les trobades socials a la via pública, que es troben al darrere dels nous casos registrats en els darrers dies.

A la Regió Sanitària Camp de Tarragona l'índex de creixement potencial o risc de rebrot (EPG) es troba en 139,07 amb un risc alt. Pel que fa a la velocitat de reproducció de la malaltia, l'Rt se situa en 1,76. En la darrera setmana hi ha hagut 334 casos positius de coronavirus al Camp de Tarragona.

L'Ajuntament de Reus ha celebrat la decisió del Departament de Salut de fer cribratges massius a la ciutat, ja que, segons apunten les proves permetran detectar possibles positius asimptomàtics i oferiran dades “més realistes” de la situació epidemiològica a la ciutat que afavoriran la planificació de futures accions per fer front a l'epidèmia. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article