Educació habilita un canal de Telegram per informar les famílies d’incidències a l’escola i un altre per a professors

Les dades apareixeran a l’app Traçacovid, que els centres faran servir per informar al llarg del dia de possibles incidències


El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha anunciat aquest dimecres que habilitaran un canal de Telegram per informar les famílies de la situació i les possibles incidències del centre educatiu dels seus fills i un altre, també en aquesta aplicació de missatgeria, però adreçat a professors. Ho ha dit en declaracions a la premsa després de visitar l'Institut Joan Miró de Cornellà de Llobregat acompanyat, entre altres, del delegat de la Generalitat a l'àrea de Barcelona, Juli Fernàndez.

Les dades sortiran de l'aplicatiu 'Traçacovid', que els centres faran servir per informar al llarg del dia de possibles incidències i de les seves resolucions. Com ja va anunciar a mitjan agost el mateix Bargalló, aquesta aplicació permetrà els directors d'escoles i instituts, o aquells responsables que designin, d'informar en temps real de casos sospitosos, cribratges, resultats de proves i altres dades rellevants sobre la pandèmia de covid-19 i el seu centre. Bargalló ha detallat que la informació d'aquests canals també estarà disponible als webs del Departament de Salut i del d'Educació.

"L'única manera d'acabar amb els rumors i les notícies falses a l'escola és ser transparents", ha assegurat el conseller, que ha destacat l'aposta "obligada" de Salut i Educació per la transparència. "Som conscients que estem en una situació social de neguit per a l'escola i la societat i que aquest neguit exigeix informació i transparència", ha subratllat.

A més, ha explicat que han transmès, tant ell com la consellera de Salut, Alba Vergés, una carta al professorat i a les direccions de centre, perquè la remetin a les famílies, informant de "les mesures d'higiene i prevenció que caldrà seguir a partir del 14 de setembre", quan comenci el curs.

Bargalló ha aprofitat per reclamar "una solució ja" al govern espanyol per a les famílies que hagin d'atendre fills o altres familiars en quarantena. Ha afirmat que el Govern sap "com donar-la" però que no ho pot fer "jurídicament", per la qual cosa ha instat l'Estat a permetre l'actuació de la Generalitat. "No pot començar el curs escolar amb la incògnita per a les famílies", ha advertit.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article