El Raval i Trinitat Vella, els pròxims dos barris de Barcelona on es faran cribratges

La incidència de la covid-19 a les dues zones és dels més alts de tot Barcelona, amb 1.442 i 959 casos per 100.000 habitants


Barcelona farà nous cribratges per detectar la covid-19 a dos nous barris, aquest cop al Raval (Ciutat Vella) i a Trinitat Vella (Sant Andreu). Així ho han decidit el Departament de Salut, el Consorci Sanitari de Barcelona, l'Agència de Salut Pública de Barcelona i el mateix consistori, que alerten que en aquests dos barris la taxa d’incidència és superior a tot Barcelona.

En concret, la incidència per 100.000 habitants entre el 22 de juny i el 26 d'agost ha estat de 1.442 a la Trinitat Vella i 959 al Raval, mentre que a tot Barcelona ha estat de 622. “Cal tenir en compte que quasi tres quartes parts d’aquests casos es donen en població de menys de 45 anys. Per aquesta raó s'organitzarà la intervenció en les seccions censals que han tingut un nombre de casos més elevats”, han explicat a l’Ajuntament.

En una primera fase es va prioritzar fer-ne als barris de Torre Baró i a part del barri del Besòs i d’El Maresme, on les incidències havien estat molt altes respecte al global de la ciutat. A Torre Baró, de les 835 proves fetes en població asimptomàtica, es van detectar un 2,75% de positius; al Besòs i el Maresme, van ser 1.541 proves, amb un 2,2% de positivitat. 

Reforç dels serveis sanitaris

Aquest estiu, a través de l'Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) també s’ha creat l'oficina de salut pública amb la participació de tots els actors imoplicats que fa un seguiment dels temes relacionats amb la covid-19, de gestió de dades, rastreig, brots, cribratges, espais escolars, residències, entre d'altres. Alhora, l’ASPB ha reforçat el personal de rastreig per fer trucades i recollir la informació de contactes de cada persona malalta, a més de la informació epidemiològica bàsica.

A més, per part del Departament de Salut s’han reforçat els equips d’atenció domiciliària hospitalària, tant de forma presencial com no presencial, i pel que fa a les estratègies diagnòstiques, s’ha optimitzat la disponibilitat de test PCR, s’ha activat el protocol d’abordatge de nous brots amb coordinació amb els serveis d’epidemiologia de l’Agència de Salut Pública de Barcelona i els centres d’atenció primària, per tal de fer l’estudi dels casos amb confirmació de PCR i gestionar l’estudi de contactes.

En aquest sentit ja s’ha anat activant i incrementant la xarxa de gestors covid a la primària per donar suport a les tasques de diagnòstic, estudi de contactes, i seguiment de casos, així com també s’està treballant per a poder utilitzar espais municipals de la ciutat de forma temporal (casals i centres cívics) destinats a poder fer activitats i actuacions assistencials que la infraestructura ho permeti, com ara proves PCR, vacunacions o suport als centres escolars.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article