Les llars d’infants privades demanen un ajut econòmic “immediat” per poder seguir funcionant

L’Associació Catalana de Llars d’Infants assegura que apliquen les màximes mesures de protecció


L'Associació Catalana de Llars d'Infants assegura que els centres obren aquesta setmana amb les màximes mesures de protecció, però avisa que els cal un ajut econòmic immediat per segir donant servei. Així es desprèn d'una enquesta difosa entre el més d'un centenar de llars que pertanyen a l'entitat. 

Més del 70% diu que necessita una injecció de liquiditat en un període màxim de tres mesos. Les escoles han hagut d'invertir diners en mesures com ara l'adaptació dels filtres dels aires condicionats, la compra de mascaretes i desinfectants i altres. Mireia Català, portaveu de l'associació, es queixa que els ajuntaments han donat ajudes als centres públics i no als privats.

A així cal sumar també les despeses acumulades durant els mesos de tancament i durant el període que es va obrir amb ràtios reduïdes. El 80% de les llars d’infants ha hagut de demanar finançament per poder fer front a les despeses, segons la mateixa enquesta. L'associació també ha demanat a les famílies que quan els nens surtin de la llar s'intenti evitar al màxim el contacte social.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article