Barcelona pacta amb l'Estat l'accés directe a 72 milions d’euros per finançar promocions d'habitatge públic de lloguer

El compromís preveu cofinançar 3.614 pisos corresponents a 54 promocions que ja estan en marxa a la ciutat


L'Ajuntament de Barcelona ha pactat amb el govern espanyol accedir de forma directa a gairebé 72 milions d'euros per a finançar promocions d'habitatge públic de lloguer.

L'alcaldessa Ada Colau i el ministre de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, han signat aquest dijous un protocol “inèdit” que recull el compromís a llarg termini per part de l'Estat de contribuir a finançar els 3.164 habitatges corresponents a 54 promocions que ja estan en marxa a la ciutat -algunes en fase inicial i altres ja en obres-.

“Aquests últims anys ens hem sentit molt sols i avui, per primera vegada, ens sentim acompanyats”, ha destacat Colau en un acte conjunt al consistori.

L'alcaldessa ha afegit que en un moment en què el finançament públic s'ha vist “minvat” és “molt important” el suport del govern espanyol. Segons ha assegurat es tracta d'un suport “real” ja que 72 milions d'euros permeten cofinançar les promocions en un 16%.

Per contra, ha dit Colau, entre el 2016 i el 2020, l'Ajuntament de Barcelona va rebre “només” 6,6 milions d'euros entre l'Estat i la Generalitat, menys de l’1% de la despesa municipal en obra nova, que puja a 679 milions d'euros.

A partir dels Pressupostos Generals de l'Estat de 2021, el Ministeri aportarà 71,7 milions per a la promoció de 3.614 habitatges en el marc de el Pla 20.000 habitatges de lloguer social o assequible que està impulsant en aquells àmbits en què el mercat estigui especialment en tensió, com és el cas de Barcelona.

Aquests 3.614 habitatges corresponen a 54 promocions que l’Institut Municipal de l’Habitatge i la Rehabilitació ja té en marxa a la ciutat de Barcelona, i en diferents fases del procés de promoció. La primera aportació, d'uns 12 milions es concretarà en un conveni que s'haurà de ratificar un cop s'aprovin els pressupostos estatals.

El total d’habitatges que està impulsant l’Ajuntament des de 2015 suma 7.915 pisos, amb una inversió prevista per a la construcció de nous habitatges de 679 milions. La injecció de 71,7 milions és per ajudar a finançar-ne 3.614, tots ells destinats a projectes de promoció d’habitatge públic de lloguer o habitatge cooperatiu en cessió d’ús, que l’Ajuntament ja té planificats.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article