Salut prorroga 15 dies més la prohibició de fer reunions socials de més de sis persones

El DOGC publica una resolució per ampliar la vigència de les restriccions per frenar la Covid-19


El Departament de Salut ha prorrogat 15 dies més les restriccions vigents per aturar la Covid-19 de Catalunya. Entre aquestes, destaca la prohibició de fer reunions socials de més de sis persones, ja sigui en l'àmbit púbic com privat.

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat aquest divendres una nova resolució en que s'informa de la vigència durant 15 dies més de les limitacions atenent a la situació epidemiològica actual.

El text estableix que el manteniment de les limitacions dels contactes i les activitats en grup es considera “una mesura proporcional, idònia, necessària i justificada amb la finalitat de trencar les cadenes de transmissió, evitar els contagis i impedir l'expansió de la infecció”.

Queden fora d'aquesta prohibició les activitats religioses, les docents, les d'oci infantil i juvenil (extraescolars), les d'intervenció sociosanitària, les culturals i els transports. Les biblioteques, museus i monuments queden oberts complint amb el seu pla sectorial i les activitats lúdiques, esportives, els parcs d'atraccions i infantils també seguiran oberts i hauran de seguir les recomanacions.

El risc de rebrot puja 13 punts més

D’altra banda, el risc de rebrot per Covid-19 a Catalunya segueix pujant i ja arriba als 256,37 punts, que suposen un risc molt alt, amb un creixement en 24 hores d'uns tretze punts. La taxa de transmissió o velocitat de contagi, l'Rt, també creix lleugerament i passa d'1,24 a 1,27. Segons les dades del Departament de Salut, en les últimes 24 hores s'han declarat 2.326 nous casos confirmats per prova PCR, arribant als 153.446 des de l'inici de la pandèmia. També s'han informat 26 noves morts, amb un total de 13.463.

Tots els indicadors segueixen empitjorant, com en els últims dies. El risc de rebrot era de 182,16 entre el 22 i el 28 de setembre, però ara ha pujat fins a 256,37. La pujada en 24 hores és de tretze punts. L'Rt també ha passat de 0,96 la setmana anterior a l'1,27 en els darrers set dies (del 29 de setembre al 5 d'octubre). Fa 24 hores era de l'1,24.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article