La Viquipèdia supera les 30.000 biografies dedicades a dones

La fita s’ha aconseguit gràcies a un Viquiconcurs, on s’animava a la comunitat editora a centrar-se en les biografies de dones


L’enciclopèdia en línia de referència disposa en el seu contingut de 30.000 biografies dedicades a dones d’arreu del món. La fita s’ha aconseguit gràcies a un Viquiconcurs on s’animava a la comunitat editora de la famosa enciclopèdia a centrar-se en les biografies de dones per tal d’assolir la xifra. La convocatòria, que es va llançar el passat 15 de setembre, va aconseguir el seu objectiu el 14 d’octubre, un dia abans del límit que s’havia fixat l’organització.

La iniciativa formava part del projecte Viquidones, un dels diferents projectes organitzats per la comunitat i promoguts per Amical Wikimedia, i que té com objectiu reduir el biaix de gènere als projectes Wikimedia.

L’article que ha fet arribar a la xifra és la biografia de la il·lustradora botànica neozelandesa Audrey Eagle, coneguda per les contribucions a la botànica del país oceànic.

En la convocatòria actual s’han creat uns 1.000 articles nous durant el període habilitat, que finalitza el 15 d’octubre a les 23.59 hores. Durant els trenta dies que el projecte ha estat en marxa, s’ha aconseguit que més del 18% de les biografies presents a Viquipèdia siguen de dones, ajudant així a la visibilitat de personalitats rellevants de la història mundial i local.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article