Una exposició i una conferència contra l'homofòbia

"El moviment en imatges" es podrà visitiar fins el 28 de maig


El Departament d'Acció Social i Ciutadania va commemorar el Dia Mundial contra l'homofòbia amb una exposició i una conferència. El passat 17 de maig es va inaugurar l'exposició, que es tracta de "El Moviment en imatges. El moviment gai, lesbià, i transsexual a Catalunya", es podrà visitar a la seu del departament fins el 28 de maig, i la escriptora Isabel Franc va ser l'encarregada de la conferència que duia per títol “Curiositats d’una comunitat poc comuna”.

L'exposició "El Moviment en imatges. El moviment gai, lesbià, i transsexual a Catalunya" és el recull audiovisual i gràfic del moviment LGTB a Catalunya. L'exposició preten fer arribar a la ciutadania referents sobre l’homosexualitat i la transsexualitat que contribueixin a eliminar els tòpics i els prejudicis a l’entorn d’aquest col·lectiu. Consta de 46 cartells, el primer dels quals data de 1972 i 3 panells informatius, cedits per les associacions catalanes que en el decurs dels darrers trenta-cinc anys han estat el motor del canvi per a la consecució de la igualtat de drets per la col·lectiu lesbià, gai, bisexual i transsexual.

L’escriptora Isabel Franc, finalista del premi La Sonrisa Vertical (1992) i Premi Shanghai (2004), va pronunciar la conferència “Curiositats d’una comunitat poc comuna” centrada l'origen i el naixement de la comunitat LGBT o com es veu des de fora.

L'exposició serà intinerant
 
“El Moviment en imatges” ja s’ha presentat a diverses poblacions de Catalunya i es podrà visitar fins el 28 de maig a Barcelona. De l’1 al 23 de juny es trobarà a Tarragona i del 28 de juny fins el 30 d’agost al districte barceloní de Sant Andreu. Aquesta exposició està organitzada pel Departament d’Acció Social i Ciutadania a través del Programa per al col·lectiu gai, lesbià i transsexual. A l’acte inaugural també hi ha assistit la Responsable del Programa, Marta Molina.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article