SATSE denúncia la “precarietat” de les infermeres en torn de nit i assegura que cobren “compensacions ridícules”

El sindicat d'infermeria afirma que les professionals catalanes cobren uns tres euros per hora treballada a la nit


El Sindicat d'Infermeria SATSE Catalunya ha denunciat la "precarietat" en què treballen les infermeres que fan torn de nit als hospitals. Segons el sindicat, aquestes professionals reben "una compensació econòmica ridícula i absolutament insuficient", que afirmen que mentre que a Espanya és d'uns quatre euros per cada hora de treball nocturn a Catalunya es redueix a tres euros. Per tot això, reclamen al Departament de Salut que "reconegui" les condicions laborals "especialment difícils" d'aquest sector que treballa de nit.

El sindicat insisteix que aquests professionals treballen a torns de nit i també durant diumenges i festius, fet que comporta "un innegable desgast físic, psíquic i emocional" que no els permet conciliar. En el cas de les nits, per exemple, una infermera pot arribar a treballar fins a 15 nits en un mes en jornades de temps seguit.

Per a SATSE, aquestes condicions reben una compensació "ridícula" i remarquen que segons l'Organització Internacional del Treball (OIT) sosté que està demostrat que els professionals que treballen a la nit perden cinc anys de vida per cada 15 anys de treball en torn de nit.

En la mateixa línia, citen un estudi publicat per 'American Journal of Preventive Medicine' fet al llarg de 22 anys a 75.000 infermeres i infermers que conclou que existeix major mortalitat associada al torn de nit.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article