Entitats del barri del Raval exigeixen fer habitatge públic en un solar on es preveu construir una residència d'estudiants

El col·lectiu Habitem les Drassanes afirma que el projecte actual “no respecta la reserva del 25% per fer habitatge protegit”


Diverses entitats del Raval s'han agrupat en la Plataforma ‘Habitem les Drassanes’ per exigir a l'Ajuntament de Barcelona que es construeixi habitatge públic al solar de Santa Madrona, on en un primer moment es volia fer un hotel, que va ser denegat i que tenia el rebuig d’entitats veïnals, i actualment el consistori està tramitant la llicència d'una residència d'estudiants.

Reclamen a l’Ajuntament “que no renuncïi al 100% d'habitatge protegit” i en tot cas defensa que s'hauria de “reservar el 25% d'habitatge protegit de qualsevol nova edificació residencial”, una condició “taxativa i d'obligat compliment” que diuen que el projecte actual “no respecta”. Consideren que, si no es fa habitatge protegit, es generaria “un greu precedent respecte les escasses reserves de sostre públic que no s’han executat encara”.

Per això demanen al govern municipal que negociï per “recuperar els terrenys pel bé comú”, una via que consideren que “no s'ha explorat a fons”.

“El consistori hauria de protegir cada centímetre de les reserves de sòl que formen part del bé comú en favor de projectes beneficiosos per la població dels barris”, reivindiquen.

Formen part d'aquesta plataforma la Xarxa Veïnal del Raval, Acció Raval - Veïnes, Ciutat Vella No Està en Venda, Raval Rebel, Resistim al Gòtic, la Plataforma Salvem les Drassanes i l’Assemblea de Barris pel Decreixement Turístic.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article