Associacions de persones sordes celebren que Educació compri “per fi” mascaretes transparents

Lamenta que els dos mesos de curs sense aquest recurs ha posat “en risc” l'expedient dels alumnes amb sordesa


La Federació d'Associacions Catalanes de Famílies i Persones amb Sordesa (Acapps) ha celebrat que el Departament d'Educació hagi anunciat "per fi" la compra de mascaretes de protecció de la Covid-19 transparents, que el conseller Josep Bargalló ha anunciat avui que arribaran en els propers dies. 

Acapps lamenta que els dos mesos de curs escolar sense aquest recurs han "agreujat molt" la comunicació d'aquest col·lectiu d'alumnes i "ha posat en risc el seu seguiment acadèmic". La federació ha donat a conèixer aquesta problemàtica a la societat a través de la campanya Vull llegir els llavis, i recorda que n'ha informat Educació "en reiterades ocasions i abans de l'inici del curs 2020-21".

L'entitat anuncia que farà un seguiment de la distribució als centres de les mascaretes transparents i de com funcionen. També insisteix que cal un "protocol concret d'actuació" a les aules amb alumnat amb sordesa que prevegi l'ús de les "mascaretes accessibles" i mesures alternatives quan sigui necessari, segons ha indicat el president de l'Acapps, Raimon Jané.

També ha destacat la importància de les ajudes tècniques a la comunicació de l'alumnat amb sordesa per evitar "fer un pas enrere" en la seva inclusió i autonomia personal a l'aula en les circumstàncies actuals.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article