Entitats reclamen a Justícia “mesures urgents” per reduir l’impacte de la segona onada a les presons catalanes

Demanen que es garanteixi la comunicació amb l’exterior, que s’eviti l’aïllament dins la cel·la i que es redueixi la població reclusa


Diverses entitats i col·lectius han reclamat aquest dimecres al Departament de Justícia que prengui “mesures urgents” per garantir els drets de les persones internes durant la segona onada de la pandèmia. Per això, li han fet arribat una instància a la conselleria on li demanen que compleixi, també a presons, les noves restriccions aprovades arran de la declaració de l’estat d’alarma.

Entre altres, demanen que es garanteixi la comunicació amb l’exterior de les persones privades de llibertat, i s’asseguri que es poden fer comunicacions a través de locutori o bé a través de trucades i videotrucades. Així mateix, també se sol·liciten mesures perquè les persones preses estiguin privades de llibertat en condicions dignes i que les restriccions que se’ls apliquen en cap cas derivin en condicions materials de vida d’aïllament.

A més, les entitats, entre les quals es troben l’Institut de Drets Humans de Catalunya, Irídia, l’Associació de Famílies de Presos a Catalunya o l’Associació Justícia i Pau, entre altres, demanen que Justícia s’estableixi un canal de comunicació permanent sobre la situació a les presons derivada de l’epidèmia per la Covid-19, amb l’objectiu que les famílies i persones properes estiguin ben informades.

Per últim, també reclamen que s’adoptin mesures que permetin un “esponjament” de les presons i una reducció de la població reclusa, com ho són l’atorgament de tercers graus, adopció de mecanismes per al compliment de la condemna en llibertat o semillibertat, entre altres mesures.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article