Cases de colònies reclamen “ajuts efectius” per garantir la supervivència del sector

Les empreses veuen “anecdòtica” i “poc equitativa” l'ajuda rebuda fins ara per part de l'administració


El sector de les cases de colònies ha reclamat “ajuts efectius” per garantir la supervivència del sector i aturar el tancament d'empreses. El col·lectiu ha explicat en un comunicat que l'arribada de la Covid-19 va suposar una aturada “en sec” de la facturació just abans de començar la temporada i en la majoria dels casos aquesta ha baixat un 80%, portant a moltes d'elles a l'endeutament.

Han afegit que durant l'estiu no s'han pogut recuperar i de setembre a novembre han facturat menys del 10% previst. Veuen també “perillar” les reserves de la propera temporada i per això han demanat actuacions urgents més enllà de l'“anecdòtica” i “poc equitativa” ajuda econòmica rebuda fins ara.

El sector ha explicat que tot i que oficialment estan oberts de dilluns a dijous per acollir grups escolars, pràcticament no estan treballant “degut a les restriccions i sobretot a la por de les famílies i de moltes escoles”.

Les cases de colònies han defensat la funció de “complement pedagògic” que fan i que “no té substitut al sistema educatiu”. Han afegit que el lleure educatiu també és un agent educatiu de primer ordre “i està en perill”. A més, s'han ofert com a espais a l'aire lliure per reduir els riscos de contagi. “Som els espais més interessants d'aprofitar i sostenir i l'opció més econòmica perquè ja existim”, han reivindicat.

Així mateix, apunten que un gran nombre de treballadors, especialment joves, no recuperaran els períodes habituals de contractació que genera el sector, “també necessari per a una recuperació de l’ocupació juvenil” i, aquells que encara s’estan mantenint en un ERTO, avisen, es veuran abocats a la pèrdua del seu lloc de treball “si aquesta realitat es tradueix ja en tancaments definitius”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article