Es crea el Circuit de les Comarques de Lleida contra la violència masclista

La iniciativa s'està implantant arreu del territori català

La presidenta de l’Institut Català de les Dones, Marta Selva, i el delegat del Govern de la Generalitat a les Comarques de Lleida, Miquel Pueyo, van presentar ahir la Mesa institucional del Circuit de les Comarques de Lleida per a l’abordatge de la violència masclista. El Circuit estableix mesures de coordinació i mecanismes d’actuació per millorar la qualitat de la resposta a les dones que pateixen violència masclista i ha de facilitar la tasca dels i les professionals de referència.

El Circuit de les Comarques de Lleida és el tercer que es constitueix a Catalunya, després que l’any passat es creessin els de les Terres de l’Ebre i Tarragona. En aquests moments s’està treballant en el mateix sentit a la Catalunya Central, Pirineu-Aran i a la comarca del Baix Llobregat.
 
El desplegament d’aquests circuits respon al compliment de la Llei del dret de les dones a eradicar la violència masclista, aprovada el mes d’abril de 2008. Aquesta llei estableix les competències de les diferents administracions de Catalunya en la lluita contra aquesta problemàtica, dóna molta importància a les estratègies de prevenció, i estableix les bases d’una coordinació continuada basada en la col·laboració i la cooperació mútues.
 
L’acord signat implica tots els departaments de la Generalitat de Catalunya, i altres institucions i agents que treballen front aquesta problemàtica amb l’objectiu que existeixi un veritable treball en xarxa. Aquest treball en xarxa ha de servir per evitar la revictimització de les dones que viuen situacions de violència masclista i optimitzar els recursos existents.
 
Els objectius són contribuir decisivament a l'eradicació de la violència masclista a partir d'un model d'intervenció que situï les dones com a subjectes actius de l'atenció, donar una resposta social i institucional integrada i satisfactòria a les dones afectades per violència masclista i establir una xarxa territorial i coordinada que vetlli pel desplegament i la millora d'un model d’intervenció integral, tot minimitzant la victimització secundària de les dones en situació de violència masclista.

El Protocol marc per a una intervenció coordinada contra la violència masclista  elaborat per l’Institut Català de les Dones (ICD), òrgan adscrit al departament d’Acció Social i Ciutadania, amb la col·laboració dels diferents departaments de la Generalitat, configura el model a partir del qual s’estructuren els circuits territorials, tot adaptant-se a les realitats locals. Així mateix estableix noves  pràctiques que caldrà introduir en els diferents nivells d’atenció a les dones afectades per violència masclista a tota Catalunya.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article