Les dones representen gairebé el 60% dels equips directius de les fundacions catalanes

Els homes continuen sent majoritaris en l'àmbit de la recerca i la tecnologia


Les dones representen el 59% dels equips directius de les fundacions a Catalunya, segons l'informe 'La composició de gènere a les fundacions' de la Coordinadora Catalana de Fundacions (CCF). Des del voluntariats a les plantilles, les dones representen més del 60% del total. Pel que fa als patronats, el 34% dels llocs l'ocupen dones.

El president de la CCF, Pere Fàbregas, ha destacat que el sector és "un exemple d'esforç" en el camp de la paritat de gènere i ha apuntat que la presència de dones "gairebé triplica a les seves homòlogues a les empreses". Tot i les bones dades, l'informe revela que els homes continuen sent majori en el camp de la recerca i tecnologia.

En concret, les dones representen el 64,9% del voluntariat de les fundacions, el 67,7% de les plantilles, el 59% dels equips directius i el 33,7% dels patronats. Per àmbits d'actuació, les dones representen el 38,5% dels patronats en l'àmbit social, el 33,6% en educació, el 31,1% en cultura, el 29% en salut i el 26,6% en tecnologia i recerca.

Pel que fa als equips directius, les dones són el 63,3% en les fundacions d'àmbit social, el 57,3% de les de cultura, el 567,2% de les de salut, el 54,8% de les d'educació i el 38% de les de tecnologia i recerca.

Entre les persones remunerades, les dones són el 75,3% de les fundacions de la salut, el 67,5% de les d'àmbit social, el 62% de les d'educació, el 56,6% de les culturals i el 54,3% de les de tecnologia i recerca. Per últim, un 70,5% dels voluntaris són dones en l'àmbit de la salut, el 65,4% en el del social, el 61,8% en cultura, el 59,7% en l'educació i el 59,3% en tecnologia i recerca.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article