‘Un nadó, un arbre’, nou projecte per vincular la natura i els infants nascuts a la Garrotxa

S'entregarà un plançó autòcton a cada mare en el moment d'alta del nadó i a l'abril es farà una plantació col·lectiva


La Unitat de Salut Mediambiental Pediàtrica, de la mà de l'Associació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa i del Parc Natural de la Zona Volcànica han posat en marxa el projecte ‘Un nadó, un arbre’. El projecte, que s'emmarca en la campanya ‘Simbiosi: boscos que cuiden els pacients, pacients que cuiden el bosc’, busca vincular a la natura tots els nadons nascuts a la comarca. 

Per fer-ho, tots els infants que neixin a l'Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa rebran un plançó d'una espècie autòctona de la zona –en col·laboració amb Forestal Catalana– i un diploma acreditatiu. Durant el mes d'abril de l'any que ve es preveu fer un acte de plantació col·lectiva dels arbres on es reuniran els infants i les seves famílies.

Es farà a la zona del bosc dels Tres turons, just al costat de l'hospital, en una acció que també busca millorar aquest espai que a patit a causa d'espècies invasores com la papallona del boix.

El programa pretén estimular els factors de protecció i de contacte amb la natura des del moment del naixement. D'aquesta manera, asseguren, s'enforteix la salut del nounat i es redueixen o s'eliminen les exposicions mediambientals de risc i s'estimulen factors protectors com l'activitat física. Es calcula que cada any es podran entregar uns 450 plançons, coincidint amb el nombre naixements que a hores d'ara hi ha de mitjana a l'hospital.

La Unitat de Salut Mediambiental Pediàtrica és l'única d'aquestes característiques a tot Catalunya i és una aposta de l'equip Pediàtric Territorial de la Garrotxa i el Ripollès per poder millorar la salut i el medi ambient en la infància i l'adolescència.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article