Estudiants de la URV creen una aplicació que determina la vulnerabilitat d’una persona si s’infecta de Covid-19

La iniciativa guanya una competició universitària de la plataforma de tecnologies del núvol d'IBM


Un equip d'estudiants del Màster en Enginyeria Computacional i Matemàtica de la Universitat Rovira i Virgili (URV) ha guanyat la Next Level Hackaton 2020, una competició universitària de Viewnext i IBM en què els participants havien de desenvolupar una solució d'àmbit social o mediambiental en menys de 48 hores utilitzant la plataforma de tecnologies en el núvol d'IBM.

Els estudiants de la URV van crear l'aplicació web ‘COVIDpred’ que determina la vulnerabilitat d'un individu davant la infecció per la Covid-19 a partir d'un simple formulari sobre les seves dades de salut. L'equip guanyador de la URV està format per Aitor Arjona, Pablo Gimeno i German Eizaguirre.

La ‘COVIDpred’ també fa prediccions sobre l'evolució de la pandèmia a la comunitat autònoma de l'usuari. L'aplicació utilitza tècniques estadístiques i de ‘machine learning’ allotjades en diferents serveis del núvol d'IBM, que s'actualitzen amb les dades públiques més recents sobre la pandèmia de manera periòdica i automatitzada.

La competició Next Level Hackaton 2020 es va celebrar de manera virtual els dies 17 i 18 de novembre. Hi van participar més de 70 estudiants de grau i màster en equips d'entre tres i cinc participants. Els integrants de l'equip guanyador ha rebut una targeta regal per valor de 500 euros i el compromís de contractació per part de Viewnext.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article